4 Ekim 2024 Cuma

HDP İstanbul eşbaşkanı adayları belli oldu

HDP İstanbul İl Örgütünün pazar günü gerçekleştirilecek kongresi öncesi il eşbaşkanı adayları belli oldu. 12 Aralık Pazar günü yapılacak kongrede MYK üyeleri, İlknur Birol ve Ferhat Encu’nun il eşbaşkanlığına aday oldukları öğrenildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, 12 Aralık Pazar günü "Şimdi HDP zamanı" şiarıyla 4'üncü Olağan Kongresi'ni gerçekleştirecek. 35 bin seyirci kapasitesi olan Küçükçekmece Yahya Beyatlı Gösteri Merkezi'nde gerçekleşecek kongre için HDP hazırlıkları tamamladı.

Uzun bir süredir kongreye ilişkin kapsamlı çalışma yürüten HDP, bu kapsamda ilçe kongreleri ile birlikte saha çalışması yürüttü. Yeni döneme güçlü hazırlanmayı önüne hedef koyan HDP, İstanbul'un Kürt potansiyeli ile sol/sosyalist ve demokratik kesimleri kapsayacak bir yönetim oluşturmak için çalışmalarını aylardır sürdürüyor.

EŞBAŞKAN ADAYLARI BİROL VE ENCU
Yürütülen çalışmalar sonucunda HDP Seçim İşleri Komisyonu'ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve MYK üyesi İlknur Birol ile MYK üyesi Ferhat Encu'nun İstanbul İl Eşbaşkanlığa aday gösterileceği öğrenildi.