9 Ekim 2024 Çarşamba

HDP İzmir ve Mardin'de halkla buluştu

HDP Sözcüsü Ebru Günay Mardin'de esnaf ziyaretleri yaparken, HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de İzmir'de Konak halkıyla buluştu. Yapılan temaslarda, mücadelenin süreceği kaydedildi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni İzmir'de Konak halkıyla, HDP Sözcüsü ve Mardin Milletvekili Ebru Günay ise Mardin'de işçi, esnaf, çiftçi ve sanayicilerle bir araya geldi. 

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ve HDP İzmir İl Eşbaşkanı'nın da yer aldığı heyet Konak halkıyla buluştu. 

Ziyaretler yapan HDP heyeti, devlet-mafya kirli ilişkilerine karşı her alanda HDP'yi büyütmeye ve mücadeleye devam edeceklerini kaydetti. 

MARDİN
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü ve Mardin Milletvekili Ebru Günay, kentte pandemi döneminde işçi, esnaf, çiftçi ve sanayicilerin yaşadıklarını tespit etmek ve konuya dair rapor hazırlamak amacıyla temaslarda bulundu. Günay, dün başladığı programına bugün de devam ederek, meslek odaları ve esnaf ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Günay, temasları kapsamında; Kızıltepe Çiftçiler Derneği, Kızıltepe Ziraat Odası, Kızıltepe Buğday Pazarı ile Hububat Merkezi, Oto Galericiler Sitesine ziyaretler gerçekleştirdi. Günay, yapılan görüşmelerde kurumların eleştiri ve önerilerini not aldı. Yapılan ziyaretlerde esnaf pandemi sürecinde yaşadığı ekonomik sıkıntıları dile getirirken, hükümetin desteklerinin yetersiz olduğunu ifade etti. Çiftçilerin ise öne çıkan sıkıntıları, pandemi sürecinde hükümetin desteklerinin yetersiz olması ile bölgede yaşanan kuraklık oldu. Hükümetin bölgedeki su politikasının değişmesi, çiftçiye verilen destek oranının artırılması yönünde önerilerin öne çıktığı görüşmelerde, bölgedeki sulama kanalları ile sulama göletlerinin tamamlanması, çiftçilerin borçlarının ertelenmesi talepleri öne çıktı.