21 Eylül 2024 Cumartesi

HDP Kadın Meclisi: Ev ev, mahalle mahalle çalışma yapacağız

HDP Kadın Meclisi, sabah saatlerinde başladığı toplantısını sona erdirdi. Buldan'ın konuşmasının ardından basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, yeni dönem kadın mücadelesini yükseltme ve kadın örgütlülüğünün büyütülmesi için ev ev, mahalle mahalle çalışma yapılmasının önemine vurgu yapıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi'nin, parti Genel Merkezi'nde yeni dönem planlaması için gerçekleştirdiği toplantı sona erdi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ile Kadın Meclisi üyelerinin katıldığı toplantı, Buldan'ın açılış konuşmasının ardından basına kapalı devam etti.

Toplantıda zamların kadınlar üzerindeki etkileri, hasta tutsaklara yönelik devlet politikası ve kadın mücadelesine dönük saldırılar üzerine tartışmalar yapıldı.

Başta kadınlara ve toplumun tümüne yönelik saldırılara karşı birlikte mücadele ve kadın dayanışmasının önemine dikkat çekilen toplantıda, yerel kadın örgütlülüğünün büyütülmesi için ev ev, mahalle mahalle çalışma yapılması gerektiği vurgulandı. Toplantıda, seçim sürecinde kadınların öncülük rolünü üstlenmesi gerektiği belirtilerek, kadın dayanışmasının önemine işaret edildi.

HDP Kadın Meclisi, toplantı sonuçlarını önümüzdeki günlerde sonuç bildirgesi ile açıklayacak.