30 Eylül 2024 Pazartesi

HDP Kadın Meclisi: Semra Güzel irademizdir

HDP Milletvekili Semra Güzel'in İstanbul'da gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yapan HDP Kadın Meclisi, Güzel'i hedef gösteren Süleyman Soylu'yu uyardı, erkek düşmanı politikalara karşı diz çökmeyeceklerini vurguladı. Bu arada Güzel İstanbul Adliyesine sevk edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, iktidarın hedef göstermesiyle dokunulmazlığı kaldırılan ve dün İstanbul'da gözaltına alınan Semra Güzel için açıklama yaptı.

"AKP-MHP erkek ittifakı tarafından hedef gösterilen Diyarbakır milletvekilimiz Semra Güzel'in dün bir kez daha kirli bir kumpasla özgürlüğü gasp edilmiştir. Her defasında yeni bir saldırı konsepti ile yaşadıkları çok boyutlu krizin üzerini örtmek isteyen iktidarın bu politikaları dün olduğu gibi bugün de tutmayacaktır" ifadelerine yer verilen açıklamada, her türlü yolsuzluk, hırsızlık suçunu işleyenler serbest bırakılırken Soylu'nun Güzel'i sosyal medyada hedefleştirmesine tepki gösterildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu uyaran HDP Kadın Meclisi, şöyle devam etti: "Kadınları değil, kadın katillerini tutuklayın! Sosyal medya paylaşımları ile toplumda milliyetçiliği, ırkçılığı, cinsiyetçiliği, kadın düşmanlığını körüklemekle işlediğiniz suçların üzerini örtemeyeceksiniz. Kadınlar sizlerin bu kirli politikalarınız karşısında asla diz çökmeyecek. Bulunduğumuz her yerde 'Semra Güzel irademizdir' demeye devam edeceğiz."

Açıklamada, iktidarın kadın düşmanı politikaları karşısında yılmayacaklarını kaydeden HDP Kadın Meclisi, Semra Güzel'in halkın, kadınların iradesi olduğunu vurguladı.

GÜZEL ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Öte yandan Semra Güzel'in ifadesinin alınması için Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne sevk edildiği öğrenildi.