30 Eylül 2024 Pazartesi

HDP Mersin'de düzenlenecek 1 Eylül eylemine çağrı yaptı

Mersin'de düzenlenecek 1 Eylül konserinin yasaklanmasının ardından bugün açıklama yapan HDP, Özgür Çocuk Parkında düzenlenecek etkinliğe katılım çağrısında bulundu. HDP Mersin İl Eşbaşkanı Sarıyıldız, "Halklara, dillere, kültürlere, görüş ve düşüncelere, yaşam biçimlerine, sanat ve sanatçılara, kadınlara ve gençlere karşı saldırı ve baskıları mevcut hükümetin barıştan ve toplumsal huzuru istemekten ne kadar uzak olduğunu göstermektedir" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü, 1 Eylül Dünya Barış Gününde Mersin'de gerçekleştirecekleri etkinliği katılım çağrısında bulundu.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen HDP'liler, Türkçe ve Kürtçe, "Savaş kaybettirir, barış kazandırır" pankartları açtı. Açıklamaya HDP Mersin milletvekili Fatma Kurtulan da katıldı.

Basın toplantısında konuşan HDP İl Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nün önemine dikkat çekti, "Rejimin halklar üzerinde geliştirdiği mutlak tecrit ve savaş politikalarının ağır faturasını halk ödemektedir. Halklara, dillere, kültürlere, görüş ve düşüncelere, yaşam biçimlerine, sanat ve sanatçılara, kadınlara ve gençlere karşı saldırı ve baskıları mevcut hükümetin barıştan ve toplumsal huzuru istemekten ne kadar uzak olduğunu göstermektedir" ifadelerini kullandı.

1 Eylül'de Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde Özgür Çocuk Parkı'nda olacaklarını söyleyen Sarıyıldız, tüm halkı 1 Eylül etkinliklerine davet etti.