5 Ekim 2024 Cumartesi

HDP Serhat halkını mitinge çağırdı

HDP'nin Ağrı'da düzenleneceği "Demokrasiye çağrı" mitingine katılım çağrısı yapıldı, "HDP'nin saldırılar karşısında halkla birlikte dimdik ayakta olduğunu göstereceğiz" denildi.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), yarın Ağrı'da Newroz Alanında "Demokrasiye çağrı" mitingi düzenleyecek.

Miting öncesi kentte çalışma yapan HDP'liler, kapı kapı gezerek mitinge çağrı broşürlerini dağıttı, halkı mitinge katılmaya davet etti.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk'ün katılacağı mitingde Azad Bedran ile Koma Aryen sahne alacak.

AKAR: BARIŞ TALEBİNİ KÜRDİSTAN VE TÜRKİYE HALKLARINA DEKLARE EDECEĞİZ
HDP Ağrı İl Eşbaşkanı Cemal Akar, kentte günlerdir çalışma yaptıklarını belirterek, HDP'nin 27 Eylül'de açıkladığı deklarasyondan sonra ilk mitingin kentlerinde düzenleneceğini kaydetti.

Halk buluşmalarında AKP iktidarına karşı bir öfke olduğunu gözlemlediklerini ifade eden Akar, yapılacak miting ile demokrasiye çıkış yolunu aralayacaklarını söyledi. Akar, "Halkımız HDP'yi sahiplenmeye devam ediyor. Biz demokrasi mitingiyle barış talebimizi Ağrı'dan tüm Kürdistan ve Türkiye halklarına deklare edeceğiz" dedi.

ÖZDEN: BARIŞIN SESİNİ KADINLAR YÜKSELTECEK
HDP Ağrı İl Eşbaşkanı Semra Özden ise kadınları, cins kırımına varan katliamlara karşı mitinge katılmaya çağırdı. Özden, özgür ve eşit bir yaşam için barış sesini kadınlar olarak yükselteceklerini ifade etti.

ÇEPNİ: YENİ YAŞAM PARADİGMAMIZI HALKLA YAŞAMSALLAŞTIRACAĞIZ
HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ise bu miting ile HDP'nin saldırılar karşısında halkla birlikte dimdik ayakta olduğunu göstereceğini ifade etti. 27 Eylül günü açıkladıkları deklarasyonun fikriyatını halkla buluşturacaklarını söyleyen Çepni, "Yerellerde halkımızla tartışarak deklarasyonu hazırladık. Şimdi ise bu deklarasyonu yaşamsallaştırmak için yeniden halkımıza götüreceğiz. HDP 3'üncü yol stratejisini ortaya koyuyor. Halkımızla birlikte yeni yaşam paradigmamızı yaşamsallaştıracağız" dedi.

ÖZGÜNEŞ: TEK ADAM REJİMİNİ YIKABİLİRİZ
HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş ise 7'den 70'e tüm Serhat halkını mitinge beklediklerini belirterek, "Kadınlara, haklara ve inançlara karşı saldırılar yapılıyor. Tek adam rejimini ancak mücadele ile yıkabiliriz. Bu nedenle yarın yapılacak mitinge tüm halkımızı davet ediyoruz" diye konuştu.