7 Ekim 2024 Pazartesi

HDP Siirt ve Şırnak'ta halkla buluştu

HDP ve DBP eş genel başkanları ve HDP milletvekilleri Siirt ve Şırnak'ta halkla buluştu. "HDP'liyiz, her yerdeyiz" kampanyası kapsamındaki buluşmalarda, halk HDP'lileri büyük bir coşkuyla karşıladı.

"HDP'liyiz, her yerdeyiz" çalışmaları Siirt ve Şırnak'ta halk buluşmalarıyla sürüyor. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Siirt'te halkla bir araya geldi.

HDP milletvekilleri Ebru Günay, Ömer Öcalan, Remziye Tosun, Meral Danış Beştaş, Feleknas Uca, İmam Taşcıer, Sıddık Taş'ın da katıldığı Siirt'teki buluşmalarda heyet esnaf ziyareti gerçekleştirdi. "HDP yürüyor mücadele büyüyor", "HDP halktır halk burada", "Jin, jiyan, azadî", "HDP dimeşe erd û ezman dihêje", "Berxwedan jiyane" sloganları ile alkışlar eşliğinde esnaf ziyareti gerçekleştiren heyet Siirt il binası önünde açıklama yapacak.

ŞIRNAK MİTİNGİNE ÇAĞRI
HDP Şırnak İl Örgütü de HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Tayip Temel, HDP Şırnak milletvekilleri Nuran İmir ve Hüseyin Kaçmaz'ın da katılımıyla Şırnak'ın Uludere ilçesinde halkla buluştu.

HDP heyetini, "HDP halktır, halk burada", "Bijî berxwedana zindanan" sloganları ile karşılayan halka yarın yapılacak mitinge katılım çağrısı yapıldı.

Halk buluşmasında konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Temel, tüm baskı ve zulme rağmen Botan halkının dik ayakta olduğu ve mücadele ettiğini söyledi. Kürt halkının zulme boyun eğmediğini ve mücadelesini sürdürdüğünü ifade eden Temel, "Kürt halkı AKP iktidarının faşist saldırılarına karşı her zaman mücadele etti ve bundan sonrada bu mücadelesini sürdürecek. Kürt halkı hiçbir zaman bu faşist saldırıları kabul etmedi. Kürt halkı aynı zamanda HDP'ye yönelik saldırılara karşı partisine sahip çıkıyor. Kürt halkı diline ve kimliğine sahip çıkıyor" dedi.

Temel, yarın saat 13.00'da HDP Şırnak il örgütü önünde yapılacak mitinge katılım çağrısında bulundu: "Hep beraber tekrar faşist saldırılara karşı sesimizi yükseltelim. Botan halkı ile hep beraber sesimizi yükseltip ‘Şırnak bizimdir, dava ve topraklarımız bizimdir' diyelim."

Halk toplantısının ardından heyet, ilçe merkezine geçerek esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnaf ziyaretinde partililer büyük ilgi ile karşılanırken, sık sık "HDP halktır, halk burada" sloganları atıldı.