29 Eylül 2024 Pazar

HDP'den Fincancı açıklaması: Bu karar yok hükmündedir

Fincancı'nın tutuklanması kararının yok hükmünde olduğunun altını çizen HDP MYK, iktidarın yaratmak istediği korku rejimine karşı mücadele çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın hedef gösterilerek tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı.

İktidarın elinde tuttuğu yargı sopası ile gerçeklerin gün yüzüne çıkmasının önüne geçerek; şiddet, işkence, hukuksuz ve keyfi tutuklamalarla bir korku rejimi yarattığını kaydeden HDP MYK, "Bu korku ve istibdat rejimine karşı bütün demokrasi güçlerini, aydınları, yazarları, sanatçıları ve duyarlı kamuoyunu güçlü bir toplumsal bariyer yaratmaya ve ortak mücadele mekanizmalarını inşa etmeye çağırıyoruz" dedi.

Açıklama, şöyle devam etti: "Bilimin haysiyetine uygun davranarak görüşlerini dile getirmekten çekinmeyen, her koşul ve şartta hakikatin ortaya çıkması için çalışan Fincancı, Türkiye halklarının onuru ve vicdanıdır. AKP-MHP iktidarı toplumun duymasını istemediği gerçeklerin açığa çıkmasından rahatsızdır. Fincancı şahsında toplum korkutulmak, sindirilmek istenmektedir. Korkmuyoruz, buradayız. Şebnem Hocamızın yanındayız. Bu karar yok hükmündedir. Türkiye halklarının vicdanında mahkum edilmiştir."