4 Ekim 2024 Cuma

HDP'den Şenyaşarlara ziyaret: Birlikte mücadele edeceğiz

Adalet Nöbeti'nin 291. gününde olan Şenyaşar ailesini ziyaret eden HDP heyeti, onlarla birlikte adalet mücadelesi sürdüreceklerinin altını çizdi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi ve HDP milletvekilleri Ayşe Sürücü, Pero Dündar, Ömer Öcalan, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Nimetullah Erdoğmuş, Nusrettin Maçin, Urfa Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ve HDP Urfa il ve ilçe örgütlerinin bulunduğu heyet Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'tan bu yana "Adalet Nöbeti"nde olan Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar'ı ziyaret etti.

'SAVCILARIN YAPTIĞI TEK ŞEY ANNEME YENİ SORUŞTURMALAR AÇMAK'
Ziyaret esnasında dosyanın durumu hakkında heyete bilgi veren Ferit, "İnsanlarımız katledildi ancak savcı bir gün gelip durumumuzu sormadı. Diyarbakır'da HDP il binası önünde oturan ailelere her türlü imkan sağlanırken, bizim burada kış koşullarından kaynaklı çadır kurma talebimiz reddedildi. Öte yandan 291 gündür 'Adalet Nöbeti'ndeyiz. Ancak savcıların yaptığı tek şey anneme yeni soruşturmalar açmak oldu" dedi.

'BEN BURADA, OĞLUM CEZAEVİNDE ÇÜRÜYOR'
Emine Şenyaşar da katledilen her iki oğlunun ve hapishanede bulunan oğlunun fotoğrafını polise göstererek, "Bunların katili kim? Benim çocuklarım vahşi bir şekilde katledildi. Adliyeye girmemize izin vermiyorlar. Bizi gözaltına alıyorlar, ifadeye çağırıyorlar. Kim benim yiğitlerimi öldürdü? Bu nasıl devlet? Çocuklarımı öldürenler ellerini sallayarak geziyor. Oğlum kaç yıldır cezaevinde. Ölmeden oğlumu görmek istiyorum. Ben burada, oğlum cezaevinde çürüyor" ifadelerini kullandı.

GERGERLİOĞLU: ADALET İSTEMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ
HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, savcıların adalet çığlığını duymadığını söyledi. Devletin güçlüden yana olduğunu belirten Gergerlioğlu, "Ülkenin savcıları neden hastane davası açmıyor. Şenyaşar ailesinin yanındayız. Bu adalet çağrısına kulak verilmelidir. Ülkenin her yerinde adaletsizlik hakim. Ancak bu adaletsizlik Urfa'da had safhaya ulaşmış durumda. Meclis'te bu durumu dile getiriyoruz. Yaz-kış demeden buraya geliyorlar. Adalet nöbetine bir cevap yok. Yetkililere sesleniyoruz bir adaletsizlik var. Savcılar niye değişiyor? Annemiz yıllardır ağlıyor. Bu gözyaşları adaletsizliği bitirecek. Hiçbir güç bunun karşısında duramaz. Adaletsizlikleriniz semalara çıktı, tüm dünya ne kadar adaletsiz olduğunuzu biliyor. Biz adalet istemekten vazgeçmeyeceğiz. Anneyi kutluyoruz. Her zaman yanındayız" diye kaydetti.

ERDOĞMUŞ: BU ÇAĞRIYA KULAK VERMEMEK GÜNAHTIR
HDP Urfa Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş ise, "Bugün Urfa'da Adalet Sarayı'nın kapısında süre gelen bir çığlığın şahitleri olarak toplandık. Burası peygamberler şehri, adalet peygamber mesleği. Peygamber şehrinde peygamber mesleğini dile getiren bir ailenin yanındayız. İyilik için en doğru başlık adalettir. Bütün kötülükler için ise zulüm en net tabirdir. Aile adalet dağıtıcılarından adaletli karar vermelerini istiyor, karar ne olursa olsun bu mücadelelerinin adalet arayışı olduğunu haykırmaktadırlar. Bu kutsal çağrıya kulak vermemek günahtır" dedi. 
 
Ferit Şenyaşar ziyaretlerinden dolayı heyete teşekkür ederek, adalet talebini yeniledi.

Heyet aile ile bir süre Adalet Nöbeti tuttuktan sonra alandan ayrıldı.