1 Ekim 2024 Salı

HDP'li Çepni İzmir halkını Gemlik yürüyüşüne çağırdı

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Kürt sorununda çözümün İmralı'daki tecridin kalkmasından geçtiğini vurgulayarak, İzmir Çimentepe halkını Gemlik yürüyüşüne katılmaya çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni, Çimentepe mahallesinde ziyaretlerde bulundu. Çepni halkı, İmralı'da tutsak edilen PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecride karşı 12 Haziran'da Gemlik'e düzenlenecek yürüyüşe davet etti.

Çimentepe'de kahvehaneleri, evleri ve esnafları gezen HDP'li Çepni, Kürt sorunundaki çözümsüzlük politikalarına karşı uzun zamandır bütün baskı ve saldırılara rağmen mücadeleyi yükselttiklerini kaydetti, "Öcalan üzerindeki tecrit çözümsüzlüğün ısrarıdır" dedi. Çepni, tecrit kalkmadığı sürece savaşın devam edeceğini söyledi.

"Tecrit Kürt halkının siyasi onurunu, ulusal özgürlük mücadelesini baltalamaya dönük bir saldırıdır" ifadelerini kullanan Çepni, Kürt sorununda çözüm için toplumun tüm kesimlerine görev düştüğünü dile getirdi. Çepni, Kürt halkının ulusal taleplerinin, kimliğinin, tarihinin, kültürünün ve yaşam hakkının uzun zamandır yok sayıldığını söyleyerek, şöyle devam etti: "Kürt halkının yok sayılması üzerinden, savaş ve işgal politikaları üzerinden kendilerine beka kurmaya çalışanlar var. Kendilerine her türlü kirli suç ittifakını kurmaya çalışanlar var ve biz bu oyunu bozmak istiyoruz. Kürt sorununda çözümsüzlük demek daha çok açlık, daha çok yoksulluk demektir. Kürt sorununun çözümü ise İmralı'dan geçiyor."

Çepni, Öcalan'ın avukatları ve ailesiyle görüşmesinin sağlanması ve tecridin sona ermesi için tüm halkı yan yana durmaya davet ederek, "Bu tecrit kalkmadığı sürece savaş, gerilim durmuyor. Tecrit kalksın, tüm bu coğrafyada eşitlik ve adaletin, özgürlüğün önü açılsın. Savaş ve katliam siyaseti bitmediği müddetçe hiç kimse özgürleşemez, kimsenin ekmeği büyümez" dedi.

Gemlik yürüyüşüne katılım için İzmir'de HDP Çimentepe ilçe temsilciliğinden 11 Haziran günü saat 18.00'da, Bayraklı İlçe binasından ise saat 19.00'da araç kaldırılacak.