4 Ekim 2024 Cuma

HDP'li vekiller Urfa halkını yarın yapılacak buluşmaya çağırdı

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın katılımıyla "Şimdi Adalet Zamanı" şiarıyla HDP Urfa İl binası önünde halk buluşması gerçekleştirilecek.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü'nün "Şimdi Adalet Zamanı" şiarıyla önce Suruç'ta sonra da Urfa merkez Halepli Bahçe'de yapmak istediği mitingler yasaklandı. Mitingin yasağına rağmen sokağa çıkacak olan HDP'liler Urfa il binası önünde halk buluşması gerçekleştirecek.

Yarın saat 12.00'da yapılacak olan buluşmaya HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Keskin Bayındır ve Saliha Aydeniz ve HDP'nin bölge milletvekilleri katılacak.

Halk buluşması öncesi kentte esnafları ziyaret eden HDP'li vekiller Ömer Faruk Gergerlioğlu, Nimetullah Erdoğmuş, Nusrettin Maçin, Ayşe Sürücü ve Pero Dündar, esnafın sorunlarını dinledi. Esnaf "Doğu'yu soran yok. AKP halkın içine çıkamıyor. Artık bittiler" dedi. Çalışma sırasında engelli bir kişi, HDP'li vekillere, engellilerin Urfa sokaklarında hareket edemediğini söyleyerek sorunlarının çözülmediğini aktardı.

Ziyaret esnasında AKP'ye oy verdiklerini söyleyenlerin Ömer Faruk Gergerlioğlu'nu dik duruşundan dolayı kutlaması dikkat çekti.

HDP milletvekilleri Suruç, Viranşehir ve Siverek'te de halkla bir araya gelerek yarın yapılacak halk buluşmasına davet etti.