4 Ekim 2024 Cuma

HDP'liler halk için bütçe talebiyle bildiri dağıttı

HDP'liler bütçe görüşmeleri sürerken Adana ve Mersin'de bildiri dağıtımı yaptı, "Sarayın, savaşın, yandaşın değil halkın bütçesi" talebini dile gitirdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana ve Mersin il örgütleri, Meclis'te görüşmeleri devam eden bütçeye dair kent merkezlerinde bildiri dağıtımı yaptı.

Adana'da HDP İl Eşbaşkanları Gülseren Tural ve Mehmet Karakış ile çok sayıda partili bildiri dağıtımına katıldı. HDP İl Eşbaşkanı Karakış, "Sarayın, savaşın, yandaşın değil halkın bütçesi. Asgari ücret net 6 bin TL olsun" dedi. Ceyhan ilçesinde de bildiri dağıtımı yapıldı.

HDP Mersin İl Örgütü de Nakliyeciler Sitesi'ndeki esnafları ziyaret etti. HDP İl Eşbaşkanı Mehmet Alış ve partililer, zamlara dair esnafla bir süre sohbet etti. HDP İl Eşbaşkanı Alış, AKP-MHP iktidarının halkı yoksullaştırdığına dikkat çekerek, "Yoksulluğa, zamlara, sarayaa hayır diyelim. Yüzen saraylara değil halka bütçe ayrılsın" dedi.

HDP, Yenişehir'de de bildiri dağıttı. Kushimoto ve Alanya sokaklarında yapılan bildiri dağıtımında zamlara tepki gösterildi.