8 Ekim 2024 Salı

HDP'ye saldırı Batman'da protesto edildi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde HDP binasına yönelik saldırı Batman'da protesto edildi. Eylemde konuşan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, partilerine yönelik saldırıların faillerinin hedef gösterenler olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü, Marmaris İlçe Örgütü binasına yönelik silahlı saldırıyı, Kozluk'a bağlı Bekirhan Belde Örgütü binası önünde protesto etti.

Eyleme, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, yerine kayyum atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, TJA aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ile partililer katıldı.

"Vardık, varız, var olacağız" yazılı pankartın açıldığı eylemde, askerler açıklamayı engellemeye çalıştı. Partililer, engellemeyi alkışlar ve "Baskılar bizi yıldıramaz", "HDP halktır halk burada"  sloganlarıyla protesto etti.

BAŞARAN: MİLYONLARIN SESİYİZ
Eylemde konuşan Başaran, AKP ve MHP'nin hedef aldığı partilerinin süreklileşen bir şekilde saldırıya uğradığını belirterek, asıl faillerin partilerini hedef gösterenler olduğunu söyledi. Milyonların sesi olduklarını kaydeden Başaran, "Çürük duvara yaslananlar bilsin ki yargılanacaklar. Açıklama için asker polis yığanlar, Marmaris ve İzmir'de neredeydiniz? Bu halkın sesini kısmaya kimsenin gücü yetmedi, yetmeyecek" dedi.