23 Eylül 2024 Pazartesi

Hesekê'de IŞİD'e yönelik operasyonlar sürüyor

Hesekê'nin mahallelerinde arama operasyonları sürüyor, çatışmalarda 7 IŞİD üyesi öldürülürken, 4 çeteci de yakalandı.

Sinaa Hapishanesi'ne yönelik saldırı sonrasında başlatılan güvenlik operasyonları sürüyor. İç Güvenlik Güçleri ile Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Hesekê mahallelerinde geniş kapsamlı ev aramaları gerçekleştiriyor.

Ezîziyê Mahallesi'ndeki aramalar sona ererken, arama-tarama çalışmaları Xeşman ve Salihiye mahallelerinde devam etti.

DSG komutanlarından Heqî Kobanê, 26 Ocak'tan bu yana devam eden operasyonlarda saklanan çok sayıda IŞİD çetesinin yakalandığını yada öldürüldüğünü kaydetti. Heqî Kobanê, "Güçlerimiz Hesekê'nin bütün mahallelerindeki DAİŞ hücrelerini ve Sinaa Cezaevi'nden kaçıp evlerde saklanan çeteleri aramaya devam ediyor" diye konuştu.

Operasyonların sadece IŞİD hücrelerine değil aynı zamanda onlara destek verenleri de hedef aldığını belirten Heqî Kobanê, halktan alınan istihbarat çerçevesinde de baskınlar yapıldığını belirtti.

Mahallelerde toplantılar da yapıldığı bilgisini veren Heqî Kobanê, son 5 günde ikisi hapishaneden kaçan, ikisi ise üstünde patlayıcı kemer ile 4 çeteci yakalandığını belirtti. Heqî Kobanê, operasyonlar esnasında yaşanan çatışmalarda da 7 çete mensubunun öldürüldüğünü kaydetti. Kentte uygulanan genel sokağa çıkma yasağı Özerk Yönetim tarafından kaldırılırken, yaşam normale dönmeye başladı.