23 Eylül 2024 Pazartesi

Hesekê'de Welat Yıldız için taziye çadırı kuruldu

MLKP komutanlarından Welat Yıldız (Serfiraz Nidal) için Hesekê'de taziye çadırı kuruldu. Kuzey ve Doğu Suriye'nin kentlerinden çok sayıda kişi ve kurum ziyaretler gerçekleştiriyor.

Kanser nedeniyle 8 Nisan günü ölümsüzleşen MLKP komutanlarından Welat Yıldız (Serfiraz Nidal) için Hesekê'nin Aziziye Mahallesi'nde taziye çadırı kuruldu.

Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'nin çok sayıda kenti ile Hesekê mahallelerinden çok sayıda kişi ve kurum ziyaretler gerçekleştirdi. Taziye çadırını TKŞ Qamışlo, Kobane, Dirbesiye meclislerinin yanı sıra JKŞ, CKŞ, PYD, Hesekê Kanton Meclisi, Kültür ve Sanat Kurumu temsilcilerinin yanı sıra Welat Yıldız'ın komutanlık görevini yaptığı Şehit Alişer Deniz Tugayı savaşçıları ziyaret etti. Çadıra işgal nedeniyle yaşam alanlarını terk etmek zorunda kalan Serekaniyeli aileler de geldi.

Taziye ziyaretine gelenleri Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) adına selamlayan Xalid Porê, Welat Yıldız'ın Rojava devrim savunulması çalışmalarına dört elle sarıldığını ve hiçbir zorluk karşısında geri adım atmadığını belirtti. Porê, Serfiraz Nidal'ın sosyalist yurtseverlik çizgisinin temsilcilerinden biri olduğunu söyledi. Porê konuşmasına şöyle devam etti. "Onurlu ve özgür yaşamamız için canını feda eden Serfiraz yoldaş ve tüm Kürdistan şehitlerine verdiğimiz sözü yineliyoruz. Onun izinden yürüyeceğiz, davasının sürdürücülerinden olacağız."

Taziyede konuşan JKŞ Sözcüsü Fadya Sido da Welat Yıldız'ın ülkesi ve özgürlüğü için büyük bir direniş sergilediğini belirtti. Fadya Sido "Serfiraz yoldaş, Rojava halkları için kendi canını bedenini feda etti. Amacı Rojava Devrimi'ni sosyalizme ulaştırmaktı. Bizler onun izinden yürüyeceğiz" diye konuştu.

Taziye ziyareti esnasında konuşan Şehit Alişer Deniz Tugayı komutanlarından Zerdeşt Hamo, Welat Yıldız'ın silahını yerde bırakmayacaklarını belirtti. Hamo, işgalci türk devletine karşı Rojava devrimini savunmayı sürdüreceklerini belirtti.