22 Eylül 2024 Pazar

Hol Kampı'ndaki hamlenin bir haftalık bilançosu açıklandı

İç Güvenlik Güçleri, Hol Kampı'nda yürütülen hamlenin bir haftalık bilançosunu açıkladı. Açıklamada, 15'i DAİŞ örgüt mensubu kadın olmak üzere 121 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Ayrıca 16 tünel, çok sayıda teknolojik alet ve Türk devletine ait askeri üniforma ile silah bulunduğu kaydedildi.

İç Güvenlik Güçleri, Hol Kampı'nda 25 Ağustosta başlayan İnsani ve Güvenlik Hamlesi'nin ikinci aşamasının ilk haftasına ilişkin basın toplantısı düzenledi. İç Güvenlik Güçleri kampın yarısına yakınının kontrol ederek, güvenlik sağlandığını belirtti.

Haftaya dair bilanço açıklaması yapan İç Güvenlik Güçleri hamlenin kararlılıkla sürdüğünü kaydetti.

Basın toplantısına İç Güvenlik Güçleri Genel Müdürlüğü'nden Ali El Hesen, YPJ komutanlarından Ruken Kobanê, DSG sözcüsü Ferhat Şami, Cizre Bölgesi Askeri Meclis Başkanı Hisên Selmo, Hesekê Asayişi yöneticilerinden Diyala Keleş ile Güvenlik İdaresi ve YPJ komutanlarından Viyan Erdal hazır bulundu.

Açıklamada, DAİŞ'in kendini yeniden var etmek için çaba gösterdiği belirtildi. Açıklamada şunlar ifade edildi: "DAİŞ başta Suriye çölü ve Irak sınırlarındaki geniş ve aktif yayılımı olmak üzere birçok güncel durumdan ve işgalci Türk devletinin işgali altındaki bölgelerdeki hücrelerinden sağladığı destekle ayakta kalmayı sürdürüyor. Türk devletinin bölgeye yönelik saldırıları, DAİŞ'in yeniden canlanmasına zemin oluşturdu.

Başta çocuklar olmak üzere, kamp sakinlerini kendilerine çekmeye ve kendi aralarında örgütlemeye çalışan ve aynı zamanda güvenliği tehdit eden DAİŞ'in fikirlerinin kurbanı olan halkımıza ve kamp sakinlerine karşı insani ve ahlaki açıdan görevimizi yerine getiriyoruz. Geçen yıl İnsani ve Güvenlik Hamlesi'nin ilk aşamasını başarıyla tamamladık. Geçtiğimiz 25 Ağustos'ta ikinci aşamaya geçtik. Hamlemiz planlandığı gibi sürüyor. Bir haftayı geride bırakan hamlemizde çok sayıda çete ve mühimmat ele geçirildi."

15'i DAİŞ örgüt mensubu kadın olmak üzere 121 kişinin gözaltına alındığını belirten İç Güvenlik Güçleri, "Güçlerimiz DAİŞ hücrelerinin saklanıp kamptan kaçmak için kullandığı 16 tüneli buldu. Aynı zamanda bu tünelleri kazmak için kullanılan birçok ekipmana da el konuldu. DAİŞ'in eğitim, askeri mahkeme, işkence ve cinayet için kullandığı 119 çadır imha edildi" dedi.

Açıklamada, telefon, tablet ve bilgisayar gibi bir çok teknolojik cihaza da el konulduğu kaydedildi.

TÜRK DEVLETİNE AİT ASKERİ ÜNİFORMA VE SİLAH BULUNDU
İç Güvenlik Güçleri açıklamasında "Aynı zamanda güçlerimiz, üzerinde Türk devletinin sloganı ve bayrağı bulunan bir adet M-16 silah cephaneliğine ve askeri üniformalara el koymuştur. Ayrıca tutuklananların çoğuyla yapılan ilk soruşturmaların sonuçları, özellikle Türk devletinin işgali altındaki bölgeler ve Suriye çölü başta olmak üzere kamp içindeki ve dışındaki hücreler arasında doğrudan bir iletişim ve koordinasyon olduğunu ortaya koydu" denildi.

Çok sayıda işkence ve cinayette kullanılan aletler de bulunduğu belirtilen açıklamada şunlar vurgulandı, "Acımasız yöntemlerle insanları katleden bu hücrelerin DAİŞ bilinci üzerinde çalıştıklarını ve kamp sakinlerinin yüreğine korku salarak emirlerine boyun eğmelerini ve terör faaliyetlerine katılmalarını zorunlu hale getirdiğini gösteriyor. Ayrıca DAİŞ hücrelerinin yeni nesilleri DAİŞ ideolojisi konusunda eğitmek için kullandığı şeriat eğitim yerleri de imha edildi."

Açıklamanın sonunda hamlenin kampta tam güvenlik sağlanana kadar devam edeceği vurgulandı.