9 Ekim 2024 Çarşamba

Hopa'da çay üreticilerine polis saldırısı

Hopa'da, çayda uygulanan kota ve kontenjan uygulamasını protesto etmek isteyen çay üreticilerine polis saldırdı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı, 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

Çay hasadının başlaması ile birlikte ÇAYKUR'un günlük dönüm başına 15 kilogram çay alacağını açıklamasına üreticilerin tepkisi devam ediyor. Artvin'in Hopa ilçesinde basın açıklaması yapan çay üreticileri uygulanan kotayı protesto etti.

Hopa Meydanı'nda bir araya gelerek ÇAYKUR Hopa Çay Fabrikası'na yürümek isteyen üreticilerin önü polis tarafından kesildi. Üreticilerin yürüyüşe geçmesi üzerine kitleye biber gazı ile saldıran polisler 20'den fazla kişiyi gözaltına aldı.

2 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI
Polis saldırısını ve gözaltıları protesto eden çay üreticileri gözaltına alınanların bırakılana kadar meydandan ayrılmayacaklarını söyledi. Sık sık "Polis defol bu memleket bizim" sloganları atan çay üreticileri alkışlar ve ıslıklar ile alanda beklemeye devam ediyor. Öte yandan polis saldırısı sırasında baygınlık geçiren 2 kişi de hastaneye kaldırıldı.