7 Ekim 2024 Pazartesi

Hozat Belediye Başkanı Valiyi yalanladı

Hozat'ın Dereköy ve Gedikler köylerinde askerlerin açtığı ateş sonucu başlayan orman yangını 3 köye daha yayılırken Tunceli Valiliği, yangının kontrol altına alındığını iddia etti. Hozat Belediye Başkanı Valiyi yalanladı, yangının devam ettiğini açıkladı.

Hozat'ta çıkan yangınını söndürmek için alana gitmek isteyen halkın asker ve polislerce engellemesinin ardından gelişen tepkiler üzerine Tunceli Valiliği yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, yangının Orman İşletme Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ekipleri ile il ve ilçe itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kontrol altına alındığı ileri sürüldü.

Valiliğin yaptığı açıklama şöyle: "Tunceli ilimiz Hozat ilçesi Yenibaş gedikler bölgesinde çıkan örtü yangını Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerimiz, İl Özel İdaresi ekiplerimiz, il-ilçe itfaiyelerinin gayretli çalışmaları neticesinde genel itibariyle kontrol altına alınmıştır. Bölgede soğutma ve söndürme çalışmalarımız devam etmektedir. Bölgede bulunan duman örtüsü ve devam eden rüzgârın zaman zaman alevlenmelere sebebiyet vermesi bölgeyi sivil vatandaşlarımız için tehlikeli kılmaktadır. Bu sebepledir ki sivil vatandaşlarımızın alana girişine izin verilmemektedir. Bu hususta görevli arkadaşlarımıza zorluk çıkarılmaması, görevlerinde yardımcı olunması önem arz etmektedir. Ekiplerimizin bölgede çalışmaları aralıksız olarak devam etmekte olup çalışmalarda görev alan Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerimize, İl Özel İdaresi ekiplerimize, il-ilçe Belediye İtfaiyelerimize teşekkür ediyoruz."

Konuya ilişkin Mezopotamya Ajansı'na konuşan Hozat Belediyesi Başkanı Seyfi Geyik, valiliğin yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığını ve yangının halen devam ettiğini söyledi.