22 Eylül 2024 Pazar

İngiltere ve İskoçya'da 'Kasım Şehitler Ayı' etkinlikleri

MLKP'nin "Kasım Şehitler Ayı" etkinlikleri kapsamında İngiltere'nin başkenti Londra ve İskoçya'nın başkenti Edinburg'ta anmalar düzenlendi. Londra Marks ve Aksoy'un mezarı başında anma gerçekleşirken, Edinburg'ta salon etkinliği yapıldı. Etkinliklerde, ölümsüzlerin ideallerini büyütme çağrısı yapıldı.

İngiltere ve İskoçya'da Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) "Kasım Şehitler Ayı" etkinlikleri sürüyor. Londra'da Marksizmin kurcusu Karl Marks ve Rojava'da ölümsüzleşen Mehmet Aksoy için mezar başı anması düzenlenirken, Edinburg'ta ise salon etkinliği düzenlendi.

İNGİLTERE
İngiltere'nin başkenti Londra'da Marks ve Aksoy Hihghate mezarlığında bulunan mezar başında anıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anmada teorik ve karşıdevrimci pratik saldırılara rağmen Marksizm-Leninizmin kurucu ustası Karl Marks'ın işçi sınıfının yolunu aydınlattığı belirtilirken ona bağlılığın sosyalist geleceği kurmanın koşulu olduğu vurgulandı.

Faşist tasfiyeci kuşatma altında ölümsüzlere ve onların ideallerine bağlılığın zaferin teminatı ve insanlık onurunu yüksekte tutmanın düsturu olduğu söylenirken, ölümsüzlere sahip çıkma ve ideallerini büyütme çağrısı yapıldı.

İSKOÇYA
İskoçya'nın başkenti Edinburg düzenlenen etkinlikte duygusal anlar yaşandı. Saygı duruşuyla başlayan etkinlikte, ölümsüzlerin yaşamlarından ve çağrılarından kesitler içeren sinevizyonun ardından MLKP temsilcisi konuşma yaptı.

MLKP temsilcisi, ölümsüzlere bağlılığın işçi ve emekçilerin, kadınların ve gençlerin insanlık onuruna sahip çıkmanın en temel yapı taşlarından biri olduğunu söyledi. "Ölümsüzlerimiz yol göstericilerimiz ve karanlıkları aydınlatan ışıldayan birer fenerdirler" diyen temsilci, tasfiyeci saldırı ve topyekün savaş koşullarında bulunulduğunu hatırlattı. TSK'nın taktik nükleer ve kimyasal silahlar dahil savaş mühimmatı deposundaki bütün envanterini savaşa seferber ettiğini vurgulayan MLKP temsilcisi, faşist şeflik rejiminin amaçlarını başaramamasının temel nedeninin silahlı ve sokaktaki direniş olduğunu söyledi.

Kapitalizmin yozlaşma, çeteleşme, toplumsal çürüme gibi sonuçlara karşı mücadelenin ancak uğruna ölünecek değerler etrafında kenetlenerek aşılacağını vurgulayan MLKP temsilcisi, göçmen işçilere, kadınlara ve gençlere MLKP/KKÖ ve KGÖ saflarında örgütlenmeye çağırdı.

Söz alan KGÖ temsilcisi ise savaşa, yoksullaşmaya ve çeteleşmeye karşı KGÖ'de birleşmeye, ölümsüzlerin ve tutsakların uğruna bedel ödedikleri ideallerin militanları olmaya çağırdı.

Etkinlik müzik dinletisi ve genç komünistlerin "Komsomol" marşıyla sona erdi.