23 Eylül 2024 Pazartesi

İnşaat-Sen: Kayı inşaat işçileri kazanacak

Sağlık Bakanlığı ile Rönesans Holding'in anlaşma sağladığını duyuran İnşaat-Sen, Kayı İnşaat işçilerinin kazanmaya çok yakın olduğunu belirtti. 

İnşaat Emekçileri Sendikası (İnşaat-Sen) Kayı İnşaat İşçileri Koordinasyonu, işçilerin hakları için yürüttükleri mücadelede gelinen noktaya ilişkin açıklama yaptı. İnşaat-Sen, Sağlık Bakanlığı ile Rönesans Holding'in anlaşma sağladığını söyledi.

Kayı İnşaat işçilerinin 3 yıldır ödenmeyen alacakları için mücadeleyi sürdüdüğü belirtilen açıklamada, işçiler yaklaşık bir yıldan beri Gaziantep Şehir Hastanesi'nin Kayı İnşaat şirketine ait olan hisselerinin satılmasını ve ardından alacaklarının ödenmesini beklediğini dile getirildi.

Açıklamada Sağlık Bakanlığı ve alıcı firma Rönesans Holding arasında Gaziantep Şehir Hastanesi hisselerinin satılmasına ilişkin anlaşma sağlandığı ifade edilerek "Kamuoyuna yansıyan haberler, yaptığımız görüşmeler sonucunda bu anlaşmanın sağlandığını öğrendik. Bu haberle işçilerin kazanmaya çok yakın olduğunu, mücadelemizin yanında olan herkese duyurmak isteriz" denildi.

İnşaat-Sen, bu sürecin ancak verilen mücadeleyle mümkün olduğunu vurgulayarak "Şirketlerin, bankaların akbaba gibi bölüşmeyi beklediği hisselerde 'önceliğin işçilerde olacağını' rica ile değil mücadelemizle her yere kazıdık" dedi.

Konuya ilişkin tüm sorumlulara uyarı yapılan açıklamada, "Gaziantep Şehir Hastanesi hisselerinin satışında taraf olan Kayı İnşaat, Sağlık Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı, Rönesans Holding, ING Bank, Akbank ve diğer alacaklılar; tüm gidişattan sorumludur. Ayrıca bu mesele bir alacak verecek meselesi değildir. Bugün açmakla, yapmakla övünülen Gaziantep Şehir Hastanesi herkes bilsin ki işçilerin alacakları ödenmeden açılamayacak. Anlaşmada taraf olanlar, çıkacak her sorunun da işçi alacaklarının da muhatabıdır" ifadeleri kullanıldı.