1 Ekim 2024 Salı

Irkçı provokasyona tepki: Bu cesareti kimden alıyorsunuz?

Ataşehir'de ırkçı provokasyon yaratmak isteyen bir grubun kağıt depolarına saldırmasına tepki gösteren Geri Dönüşüm İşçileri Derneği, ırkçılığı körükleyen ve örgütleyenlerin cezalandırılması gerektiğinin altını çizdi.

İstanbul'un Ataşehir ilçesine bağlı Yenisahra'da bir çocuğun trafik kazasında yaşamını yitirmesinin ardından atık kağıt işçisi mültecileri hedef gösteren 80 kişilik ırkçı bir grup, kağıt depolarını ateşe vermiş, 3 işçiyi de yaralamıştı.

Irkçı provokasyona tepki gösteren Geri Dönüşüm İşçileri Derneği, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Musa Piroğlu'nun da katılımıyla saldırının yaşandığı yerde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamayı okuyan dernek başkanı Ali Mendillioğlu, örgütlenen provokasyonla yoksul halkların birbirine düşürülmeye çalışıldığını söyledi. Irkçı faşist Ümit Özdağ'ı eleştiren Mendillioğlu, onun da bu provokasyona öncülük ettiğini kaydetti.

Doğruluğu kesin olmayan bilgiler üzerinden insanların düşmanlaştırıldığını söyleyen Mendillioğlu, "Olayın aktardığınız biçimde yaşandığına dair bilgiyi nereden aldınız? Bu soruya cevap vermezseniz açıkça söylüyoruz ki bu haberleri halkı birbirine düşürmek ve çatışma ortamı yaratmak için kasıtlı olarak yayan provokatörlersiniz" ifadelerini kullandı.

Irkçı saldırganların kağıt depolarını bastığını, kimlik kontrolü yaptığını ve işçileri darp ettiğini aktaran Mendillioğlu, şöyle devam etti: "Bu vahşeti yaratan güruha sesleniyoruz. Siz kimsiniz kendinizi kimin yerine koyuyorsunuz ki, kimlik kontrolü yapmaya kalkıyorsunuz. Siz kimsiniz kendinizi kimin yerine koyuyorsunuz ki, hem hüküm veriyor hem hükmünüzün cezasını uygulamaya kalkıyorsunuz? Bu cesareti kimden alıyorsunuz?"

Provokasyonu örgütleyenlerin cezalandırılması gerektiğini vurgulayan Mendillioğlu, hiçbir sorunun çözümünün insanları hedef göstermekte olmadığının altını çizdi. Mendillioğlu, "Dün olduğu gibi bundan sonrada Yenisahra ve tüm mahallelerde bir arada kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Bu ve dayanışma ile birlikte daha güçlü bir şekilde yoksullarla değil yoksullukla mücadelemizi büyüteceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz" dedi.