23 Eylül 2024 Pazartesi

İşgal saldırılarına karşı BM önündeki eylem üçüncü gününde

Türk devletinin KDP ve Irak devleti işbirliğiyle başlattığı işgal saldırısı Cenevre'de Birleşmiş Milletler önünde protesto edildi. Eylemin üçüncü gününde, AB ve ABD emperyalistlerinin işgale destek vermesine de tepki gösterildi.

İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) binası önünde başlayan işgal karşıtı eylem üçüncü gününde.

KDP işbirliğiyle Güney Kürdistan'a yönelik başlatılan işgal saldırısında kimsayal gaz kullanıldığı hatırlatılan eylemde, savaş suçu işlediğine dikkat çekildi. AB ve ABD'nin saldırılar karşısında sessiz kalmasına tepki gösterilen eylemde Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-KON) adına konuşma yapıldı.

Türk devletinin işçi ve emekçilere yönelik saldırılarına, Gezi davasında verilen hapis cezalarına değinilen konuşmada, kitleleri sindirme amaçlı bu saldırılara karşı birleşik mücadelenin yükseltilmesinin önemine vurgu yapıldı.

Türk devletinin KDP işbirliğiyle başlattığı işgal girişimi saldırısına Kürt halkı, devrimciler, sosyalistlerin karşı durması, direnişi büyütmesi gerektiğini kaydedilen konuşmada, "Bugün Kürt halkını ve gerillayı savunmak insani bir görevdir" denildi.

Eylem, yarın Cenevre'de yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı ile sona erdi.