23 Eylül 2024 Pazartesi

İşgalci İsrail ordusu Batı Şeria'da saldırılarını yoğunlaştırdı

Tel Aviv'de Filistinli direnişçilerin düzenledikleri eylemler sonrası Filistin halkına yönelik saldırılarını arttıran İsrail askerleri, Batı Şeria'nın farklı yerlerinde 3 Filistinliyi katlederken, Cenin mülteci kampına baskın düzenledi. Filistin halkı, Kudüs ve Batı Şeria'da sokaklara dökülerek saldırılara tepki gösterdi.

Filistinli direnişçilerin Tel Aviv'de ardı ardına düzenlediği silahlı eylemler sonrası, siyonist İsrail ordusu işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin bölgesine baskın düzenledi. İsrail ordusu, geçen hafta Tel Aviv'de gerçekleştirdiği silahlı eylemde öldürülen Raad Hazem'in babası Fethi Hazem'i tehdit ederek, teslim olmadığı takdirde baskın düzenleyeceğini söylemişti. Hazem'in teslim olmayı reddetmesi üzerine düzenlenen baskında en az 20 kişi gözaltına alınırken, 11 kişi ise yaralandı. Ancak, Fethi Hazem gözaltına alınamadı.

İsrail askerleri, Betlehem ve Batı Şeria'nın diğer bölgelerinde düzenlediği saldırılarda ise 2'si kadın 3 Filistinli'yi katletti.

Cenin mülteci kampına yapılan baskına ve son iki günde İsrail ordusu tarafından işlenen cinayetlere tepki gösteren Filistin halkı, Kudüs ve Batı Şeria'da sokaklara döküldü. İsrail askerlerinin eylemleri engelleme çabalarına ise halk, taşlar ve molotoflarla yanıt verdi.

Filistin Halkın Kurtuluş Ordusu (FHKC), yayınladığı açıklamayla işgalci İsrail ordusunun kesintisiz saldırılarının İsrail'in Filistin halkına yönelik ırkçı politikalarının ve Filistin topraklarının işgalini hedefleyen emperyalist bakış açısının bir yansıması olduğunu belirtti.

Hafta sonu boyunca farklı saldırılarda katledilen Filistinliler için Batı Şeria ve Betlehem'de 3 günlük yas ilan edilirken, olası saldırılara karşı seferberlik çağrıları yapıldı. Katledilen Filistinlilerin cenazeleri, kitlesel törenlerle toprağa verildi.

İsrail askerleri, baskınlar sırasında İsrailli bir yerleşimciyi de Filistinli olduğunu düşünerek katletti.