2 Ekim 2024 Çarşamba

İslahiye'deki açlık grevi 21'inci gününde

İslahiye T Tipi Hapishanesi'nde 7 tutsağın başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi, 21'inci gününe girdi. Özgürlük için Hukukçular Derneği üyesi avukatlar açlık grevindeki tutsakları, yarın ziyaret edeceklerini açıkladı.

Antep İslahiye T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde İlhami İşçi, Uğur Ürün, Zennar Demir ve Rojhilatlı Hiccet Umui'nin başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi 21'inci, Reşit Dayan ve Uğur Uyar'ın 16'ncı ve Ümit Özen'in ise 13'üncü gününe girdi.

Tutsaklar hapishanede maruz kaldıkları çıplak arama işkencesi, ayakta askeri düzende sayım, telefon ve görüşlere gidiş gelişte askeri düzen şeklinde sesli komut dayatmalarına karşı avukatları aracılığıyla İnsan Hakları Derneği (İHD) Antep Şubesi'ne başvurmuştu.

Tutsakları ziyaret eden İHD Antep Şube Başkanı Sinan Taştekin, açlık grevindeki tutsaklara yeteri kadar şeker, tuz, limon gibi zaruri takviyeler verilmediğini, bu sebeple eylemin ölüm orucu şeklinde devam ettiğini vurgulamıştı.
 
Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar açlık grevindeki tutsakları, yarın ziyaret edeceklerini açıkladı.