23 Eylül 2024 Pazartesi

İsrail ordusu Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

İşgalci İsrail ordusu, Filistin halkına dönük saldırılarına devam ederken, Mescid-i Aksa'ya bir kez daha baskın düzenledi. En az 10 kişinin yaralandığı saldırıda, askerler ambulansların geçişini engelledi. İsrail ordusu, Cenin mülteci kampına yaptığı baskında bir Filistinliyi katletti, üç kişiyi yaraladı. İsrail askerlerine Filistinliler taşlarla karşılık vererek direndi.

Siyonist İsrail ordusu, işgal altındaki Filistin'e yönelik saldırılarını sürdürüyor. İsrail askerleri bir kez daha Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Plastik mermi ve ses bombalarıyla caminin içerisindeki Filistinlilere saldıran İsrail askerlerine Filistin halkı taşlarla karşılık verdi. Baskında en az 10 kişi yaralanırken, İsrail polisi yaralılara müdahale etmek isteyen sağlık görevlilerinin camiye girişini engelledi.

İsrail ordusu ayrıca, Cenin mülteci kampına yaptığı baskında Ahmed Massad isimli bir Filistinliyi de katletti. Baskında 3 kişi daha yaralanırken, kampa saldıran İsrail askerleri ve Filistin halkı arasında çatışmalar çıktı.