23 Eylül 2024 Pazartesi

İtalya'da iş cinayetinde katledilen genç için liseliler meydanları doldurdu

İtalya'da zorunlu stajının son gününde iş cinayetine kurban giden lise öğrencisi Lorenzo Parelli için yüzlerce liseli başkent Roma'da sokaklara döküldü. Liseliler, Lorenzo'yu öldürenin bu eğitim modeli olduğunu söyleyerek, mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

İtalya'da yüzlerce lise öğrencisi, okullarındaki kötü koşulları ve 18 yaşındaki meslek lisesi öğrencisi Lorenzo Parelli'nin zorunlu stajda iş cinayetinde katledilmesine ilişkin eylem yaptı.

Başkent Roma'da bir araya gelen öğrenciler, Pantheon meydanını doldurdu. 21 Ocak günü zorunlu ve ücretsiz stajdaki son gününü tamamlayan 18 yaşındaki lise öğrencisi Lorenzo Parelli, ağır bir demir boru altında ezilerek hayatını kaybetti. 23 Ocak'ta Parelli için başkent Roma'daki Pantheon meydanını dolduran liseliler, Eğitim Bakanlığı'na yürüdü. Liseliler meydanda polis saldırısına maruz kalmalarına rağmen eylemlerini sürdürdü. Polis saldırısı sonucu 2 öğrenci yaralandı.

Mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan liseliler, eylemlere devam edeceklerini belirtti. Lorenzo'nun intikamını almak için sokakları dolduracaklarını söyleyen öğrenciler, eğitim sisteminin baştan sona değişmesi gerektiğini kaydetti. "Okulunuz öldürüyor" sloganları atan öğrencilere halk da destek verdi.

Öğrenciler aynı zamanda son bir haftada ülke genelinde çok sayıda okulu işgal etti.