2 Ekim 2024 Çarşamba

İzmir Adalet Nöbeti: Cezaevinde işkence sürüyor

İzmir Adalet Nöbeti'nde seslenen tutsak yakınları hapishanelerden ölüm haberi duymak istemediklerinin altını çizdi. 

Tutsak yakınlarının İzmir'de Adalet Nöbeti 54. gününde. İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi'nde devam eden tutsak yakınlarını HDP Buca İlçe Örgütü ziyaret etti.

HDP Buca ilçe yönetiminden Nurşen Ataman tutsakların zulüm altında olduğunu belirterek "Bütün halka sesleniyorum, ayağa kalkın cezaevinde zulüm var. Tutukluları tek hücreye alıyorlar arkadaşlarıyla görüştürmüyorlar cezaevindeki arkadaşlarımızın sesi olmalıyız" diye konuştu.

HDP Buca İlçe Eşbaşkanı Nihat Türk de CHP, DEVA,  Gelecek Partisi'nin de nöbet eylemlerini ziyaret etmesi gerektiğini belirtti. Nihat, "Gezi Davasında da gördük, ele ele vermezsek bu böyle devam edecek" diye ekledi. 

Cezası biten tutsakların sudan sebeplerle tahliyelerinin engellendiğini, hasta tutsakların yaşamını tek başına idare edemeyecek durumda oldukları halde tahliye edilmediklerini belirten HDP İzmir İl Yönetiminden Cuma Kolukısa ise şöyle konuştu:  "Kendi yazdıkları kanunları çiğniyorlar. Adeta bir düşman hukuku uyguluyorlar. Özellikle Kürt halkına yönelik her yerde bunu görüyoruz. Sınır dışında da ülkemizin içinde de faşist AKP-MHP iktidarı kanunsuzluğu adaletsizliği ve zulmü zirveye taşıdı."

Çocukları hapishanede zulüm gören annelerin rahat uyuyamadığını ifade eden ziyaretçilerden Rahime Turan "Anneler yalnız kalmamalı. Gençlerimiz cezaevinde, işkence çekiyor" dedi.