3 Ekim 2024 Perşembe

İzmir'de Adalet Nöbeti 8. gününde: Bu mücadele sürecek

İzmir'de devam eden Adalet Nöbeti'nin 8. gününde Kadınlar Birlikte Güçlü ve HDP Milletvekili Musa Piroğlu, tutsaklarla dayanışmanını ve daha çok mücadele etmenin önemine dikkat çekti. 

İzmir Barosu'nda gerçekleşen nöbeti bugün Kadınlar Birlikte Güçlü ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Musa Piroğlu ziyaret etti.

ALİŞAN: SİZİN MÜCADELENİZ BİZİM MÜCADELEMİZDİR
Kadınlar adına konuşan Mehtap Alişan mücadelenin bir insan hakları mücadelesi olduğunu kaydetti. Alişan, tüm hasta tutsaklar serbest bırakılana kadar mücadeleye destek vereceklerini vurguladı. Başta Aysel Tuğluk olmak üzere tüm hasta tutsakların bir an önce serbest bırakılmasının istediklerini söyleyen Alişan, "Dışarıdan ses olmanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Sizin mücadeleniz bizim mücadelemizdir. Kadınlar olarak bu sesi büyüteceğiz, tüm hasta tutsaklar serbest kalana kadar bu mücadelemiz devam edecek. Hasta tutsaklar için bir platform kurduk ve herkesle görüşme sağladıklarını ve hasta insanları orada tutmak insan hakkına aykırıdır. Rengi dini ırkı ne olursa olsun içeride tutulmamalı" dedi.

ANNE SEVER: EYLEME DEVAM EDECEĞİZ
Aysel Tuğluk'un bilincinin yerinde olmadığı halde hapishanede tutulduğunu hatırlatan anne Hanım Sever, bütün hasta ve infazı yakılan tutsaklar serbest bırakılana kadar nöbete devam edeceklerini kaydetti. Sever, hapishanelerden hırsız, kadın katili, tecavüzcülerin serbest bırakılmasına rağmen siyasi tutsakların hasta olduğu halde bırakılmadıklarına işaret etti. Sever, "Burası Türklerin memleketi olduğu kadar Kürtlerin de memleketidir. Ama biz bu ayrımcılığı kabul etmiyoruz. Biz kimsenin ölmesini istemiyoruz. Ne gerilla annesinin ne asker annelerinin ağlamasını istemiyoruz. Barış olmasını istiyoruz. Onların üzerindeki tecrit kalkmadığı sürece eyleme devam edeceğiz" diye konuştu.

'MÜCADELEYİ GÜÇLENDİRMEMİZ GEREKİYOR'
HDP Milletvekili Musa Piroğlu ise sokaktaki hiç kimsenin can güvenliği olmadığına dikkat çekti. Piroğlu, yaşanan sorunların vicdan meselesinden öte olduğunu ve iktidarın kendi vicdanını öldürdüğünü kaydetti. Piroğlu, iktidarın toplumun vicdanın da tükettiğini işaret etti.  Hapishanelerin kendi kaderine terk edildiğine işaret eden Piroğlu, tutsakların sesini duyurmaları gerektiğini söyledi. Piroğlu, "Parti, milletvekilleri ve aileler olarak bu mücadeleyi daha çok güçlendirmemiz gerekiyor" dedi.