5 Ekim 2024 Cumartesi

İzmir'de, Dünyayı Sosyalizm Kurtaracak paneli düzenlenecek

İzmir'de sosyalizm çalışması yürüten sosyalistler, yarın saat 15.00'te Ekim devrimi kazanımlarını güncelleyerek, onu aşmanın temel köşe taşlarını tartışacağı bir panel düzenleyecek. ESP İzmir İl Örgütü ve SGDF 15.00'te Fuar Gençlik Tiyatrosu'nda düzenlenecek panel için çağrı yaptı. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Örgütü ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Ekim devriminin 104. yılına ilişkin yaptıkları çalışmayla işçi ve emekçiler başta olmak üzere tüm İzmir halkına insanca yaşam için sosyalizm için birlikte mücadeleye çağırdı. 

Sabahın erken saatlerinde işçi durakları ve fabrika önlerinde, emekçi semtlerde, Alsancak ve Konak'ta da bildiri dağıtan ve halka yönelik konuşmalarla Ekim devrimini anlatan sosyalistler, kapitalist düzenin varoluşsal krizini aşma olanaklarının tükendiğini kaydetit. Sosyalistler, "Daha fazla emek sömürüsü, açlık, sefalet, savaş, adaletsizlik vs dışında  dünya halklarına ve emekçilere sunduğu bir şey yok. Bunun hüküm sürdüğü her koşulda sosyalizm güncel ve zorunlu" dedi. 

Öte yandan ESP İzmir İl Örgütü ve SGDF, 7 Kasım Pazar günü saat 15.00'te Fuar Gençlik Tiyatrosu'nda "Dünyayı sosyalizm kurtaracak" şiarıyla düzenlenecek panelde Ekim Devrimi kazanımlarını güncellemenin, onu içerip aşmanın temel köşe taşlarını tartışacaklar. Sosyalistler, yaptıkları çalışmayla panele çağrı yaptı.