2 Ekim 2024 Çarşamba

İzmir'de polis Trendyol kuryesini 'beynine sıkarım' diye tehdit etti

İzmir'de polis Trendyol kuryesini durdurduktan sonra, önce "beynine sıkarım" diye tehdit etti, ardından üst araması bahanesiyle şiddet uyguladı. Polisler kuryeyi, karakola götürmekle de tehdit etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün akşam polis, jandarma ve sahil güvenlikle iftar yemeğinde sarf ettiği, "Zaman zaman polislerimizin haksız ithamlarla karşı karşıya kaldığını biliyoruz. Sizler buna aldanmayın. Cumhurbaşkanı olarak polislerimiz, jandarmamız ve sahil güvenlik personelinin sonuna kadar yanındayım" sözlerinin ardından polis İzmir'de bir Trendyol kuryesine şiddet uyguladı, öldürmekle tehdit etti.

Motokuryeyi silah çekerek ve polis otosuyla sıkıştırarak durduran polis, motorun anahtarlarına el koydu. Ehliyeti isteyen polisler, "Ehliyetini ver diyorsam vereceksin" şeklinde bağırdı, ehliyetin koltuğun altında olduğunu söyleyerek anahtarları isteyen motokuryeye anahtarları vermedi.

"Kaçacak değilim" diyen motokuryeye, "İstersen kaç beynine sıkarım bir tane" diyerek ölümle tehdit eden polisler, bu duruma itiraz eden motokuryeye işkenceyle üst araması yaptı. "Ağzını, burnunu kırarım" diyerek sözlerini sürdüren polisler, "Bana şiddet uyguluyorsun, yapamazsın" diyerek itiraz eden motokuryeyi karakola götürmekle tehdit etti, "Seninle uğraşacağım" dedi.