2 Ekim 2024 Çarşamba

İzmir'deki Adalet Nöbeti 53. gününde devam etti

Tutsak ailelerinin İzmir Barosu önündeki Adalet Nöbeti 53'üncü gününe girerken, nöbeti ziyaret eden HDP milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, iktidarın saldırılarına ve faşizme karşı birlikte mücadele etme çağrısı yaptı.

Hasta ve infazları yakılan tutsakların ailelerinin İzmir Barosu önünde sürdürdüğü Adalet Nöbeti 53'üncü gününde devam etti. Nöbeti, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Murat Çepni ziyaret etti.

ÇEPNİ: HEPİMİZE DÜŞEN SORUMLULUKLAR VAR
Nöbette konuşan Murat Çepni, ailelerinin adalet taleplerinin gayet net olduğunu dile getirerek, "Cezaevlerinden ölümler çıkıyor, raporu olmasına rağmen birçok tutsak arkadaşımız maalesef tahliye edilmiyor. Cezaevinde insanlar 30 yıl yatmasına rağmen keyfi bir biçimde tahliyeleri engelleniyor. Annelerimiz seslerini, iktidara duyurmak, halkımıza da bunu anlatmak için buradalar. İşkenceye ve Kürt sorununa karşı herkesin alması gereken sorumluluklar var" ifadelerini kullandı.

KOÇYİĞİT: ÖZGÜRLÜKLERİMİZ BİRBİRİNE BAĞLI
Ardından konuşan Gülistan Kılıç Koçyiğit hapishanelerdeki açlık grevlerinin ve dışarıdaki Adalet Nöbetlerinin yaygınlaştığına işaret ederek, "Anayasa askıda, her şeyin yerle yeksan edildiği, demokrasinin AKP iktidarıyla yerle yeksan edildiği bir ortamda bu nöbetler tutuluyor. Demokratik siyasete inanan 10 binlerce kişi, alınıp cezaevlerine konuluyor. Cezaevleri ölüm evlerine dönüşmüş durumda" dedi.

Gezi davasında çıkan hapis cezası kararlarına da dikkat çeken Koçyiğit, kararın sarayın talimatıyla verildiğini söyledi. İktidara biat eden yargının yıllardır Kürt halkına benzer cezalar verdiğine işaret eden Koçyiğit, şöyle devam etti: "Onlar adına, mahpuslar adına, buradaki anneler adına tekrardan demokratik kamuoyuna sesleniyoruz; gelin birlikte yan yana bu talan düzene, yıkıcı iktidara, faşizme dur diyelim. Özgürlüklerimizin birbirine bağlı olduğunu unutmayalım. Ya hep beraber direnerek, ülkeyi aydınlık yarınlara kavuşturacağız ya da hepimizi tek tek alıp cezaevlerine kapatmalarına seyirci kalacağız."