22 Eylül 2024 Pazar

JKŞ'den 8 Mart etkinliklerine katılım çağrısı

JKŞ üyeleri, Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde yaptıkları çalışmalarla yüzlerce kadını ziyaret etti, 8 Mart'ta alanlarda olma çağrısı yaptı.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde Qamişlo ve Hesekê'de yüzlerce işçi ve emekçi kadınla görüştü, tüm kadınlara 8 Mart meydanlarında buluşma çağrısı yaptı.

JKŞ üyeleri, Qamişlo'da 8 Mart eylemlerine çağrı yapmak için fabrikalarda çalışan işçi kadınları ziyaret etti. Bisküvi fabrikası ve tekstil atölyelerinde çalışan kadınların 8 Mart'ını kutlayan JKŞ'liler, kadınlara Raperin gazetesinin ulaştırdı.

JKŞ üyeleri, yaptıkları konuşmalarda işçi kadınları zincirlerinden kurtulmaya ve özgürlüklerine sahip çıkmaya çağırdı. 8 Mart eylem takvimi hakkında da bilgi veren JKŞ üyeleri, tüm kadınları alanlarda olmaya çağırdı. JKŞ üyeleri, kent merkezine de üzerinde "Özgürlüğün için örgütlen, erkek egemenliğine karşı savaş" yazılı 8 Mart pankartları astı.

HESEKÊ'DE KADIN ZİYARETLERİ
Hesekê'de JKŞ üyeleri, kent genelinde yaygın biçimde 8 Mart çağrıları yaptı. İşgal nedeniyle kentlerini terk etmek zorunda kalan Serêkaniyêli kadınların yaşamlarını sürdürdüğü Waşukani ve Serekaniye kamplarında ziyaretler gerçekleştirildi. JKŞ üyeleri, kent sokaklarına da 8 Mart pankartları astı.

JKŞ üyeleri, aralarında Suriye Kadın Meclisi, MSD Kadın Meclisi, Kongra Star ve Süryani Kadınlar'ın da olduğu kadın örgütleriyle birlikte Hesekê Kadın Meclisi olarak birlikte çalışmalar de gerçekleştirdi. Tekstil atölyeleri, özerk yönetime bağlı kurumlarda çalışan kadınları ziyaret eden Kadın Meclisi üyeleri, 8 Martlarını kutladıkları kadınlara çiçekler verdi.

Kadın Meclisi üyeleri, Dijwar Şehitliği'nde bulunan kadın şehitlerin mezarlarını da ziyaret etti, mumlar yaktı.