30 Eylül 2024 Pazartesi

JKŞ'den katledilen YPJ komutanları için başsağlığı ziyareti

JKŞ üyeleri, Türk devletinin saldırısı sonucu katledilen YPJ ve YAT komutanları için Özerk Yönetim Savunma Bakanlığı'na başsağlığı ziyaretinde bulundu. Bölgedeki gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunulan ziyarette, işgale karşı kadın özsavunmasının önemine dikkat çekti.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), Türk devletinin SİHA saldırılarında ölümsüzleşen YPJ komutanlarına ilişkin Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Savunma Bakanlığı'na başsağlığı ziyareti gerçekleştirdi.

JKŞ üyeleri, Savunma Bakanlığı Eş Başkanı Sozî Qamişlo tarafından karşılandı.

Ziyarette JKŞ adına yapılan konuşmada, SİHA saldırıları sonucu şehit düşen YPJ komutanları Jiyan Tolhildan, Roj Xabûr ve Barîn Botan için başsağlığı dilekleri iletildi.

Konuşmada, Türk devletinin işgal saldırılarında önce kadın komutanları hedef aldığı, bununla kadın devrimini öncüsüz bırakmayı hedeflediğine dikkat çekildi. İşgal saldırılarına en iyi yanıtın kadın özsavunmasını büyütmek olduğunu belirten JKŞ üyeleri, hazırlıklarının bu yönde olduğunu belirtti. JKŞ üyeleri, "Halk ile askeri gücün birleşik direnişini örgütleyerek zafer kazanacağız" diye belirtti.

'ÖLÜMSÜZLEŞEN HER KADIN İÇİN MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ'
Savunma Bakanlığı Eşbaşkanı Sozî Qamişlo ziyaret için teşekkür etti. Son dönemde yaşanan şehadetlerin kendileri için kolay olmadığını belirten Sozî Qamişlo, ölümsüzleşen her kadın devrimci için mücadeleyi büyüterek devam ettirdiklerini ifade etti.

İşgal saldırılarına, devrimci halk savaşını örgütleyerek cevap verdiklerini vurgulayan Sozî Qamişlo, Türk devleti ve devrim düşmanlarının özel savaş yöntemlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini kaydetti. QSD'nin MİT ajan ve işbirlikçilerine karşı başlattığı "Yemin Operasyonu"nu hatırlatan Sozî Qamışlo, suikastlardan sorumlu olanların mutlaka hesabını vereceklerini söyledi.