22 Eylül 2024 Pazar

JKŞ'den Kobanêli kadınlara 8 Mart çağrısı

JKŞ üyeleri, Kobanêli kadınları 8 Mart öncesinde gerçekleştireceği kadın şenliğine davet etti. Stantlar açan JKŞ üyeleri, ev toplantıları, film gösterimleri ve ziyaretlerle yüzlerce kadına ulaştı, kadın devrimine sahip çıkma ve 8 Mart'ta alanlara çıkma çağrısı yaptı.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde Kobanê genelinde gerçekleştirdiği hazırlık çalışmalarıyla tüm kadınları 8 Mart alanlarında buluşmaya ve kadın devrimini sahiplenmeye çağırıyor.

Kobanê kent merkezi ve köylerinde 8 Mart hazırlık çalışmalarına yoğunluk kazandıran komünist kadınlar, çok sayıda ev toplantısı gerçekleştirdi, yaygın bildiri dağıtımı yaptı.

Telal Caddesi'nde stant kuran JKŞ üyeleri, kadına yönelik şiddet ve kadın devrimini temsil eden fotoğraflarının yer aldığı sergi açtı. Raperin gazetesini de kadınlarla buluşturan JKŞ üyeleri, Kürtçe ve Arapça 8 Mart bildirilerini Kobanêli kadınlara ulaştırdı. Müzik dinletisi de gerçekleştirilen stantta çok sayıda kadın ile 8 Mart'ın tarihçesi ve önemi üzerine sohbet edildi.

Çalışmalarına ev ziyaretleriyle devam eden JKŞ üyeleri, gerçekleştirdikleri kadın toplantılarında 8 Mart'ta kadınların taleplerini dile getirecek eylemlere katılımın önemine işaret etti. 8 Mart'ın tarihçesinin de aktarıldığı toplantılarda, Rojavalı kadınların 8 Mart'a kadın devrimini büyütme ve savunma iddiasıyla hazırlandığı vurgulandı.

Kadın özgürlüğünü koruyan devrim yasalarının uygulanması için mücadele ve özsavunmanın önemine dikkat çeken JKŞ üyeleri, küçük yaşta zorla evlendirme, kadına yönelik artan şiddet ve çok eşlilik gibi sorunlara ilişkin tartışmalar gerçekleştirdi. Kadın dayanışmasının önemine dikkat çekilen toplantılarda, JKŞ'nin 6 Mart günü gerçekleştireceği kadın şenliğine katılım çağrısı yapıldı.

JKŞ üyeleri, çok sayıda kadının katılımıyla "Süreya'yı Taşlamak" filminin de gösterimini gerçekleştirdi.

KOMÜNİST GENÇLERDEN 8 MART TOPLANTISI
Devrimci Komünist Gençler de TKŞ binasında 8 Mart konulu bir toplantı gerçekleştirdi. Sinevizyon gösterimi yapılan toplantıda konuşma yapan JKŞ üyesi Bahar Mistefa, gençlere 8 Mart'ın kadın direniş tarihindeki önemi üzerine sunum yaptı. Bahar Mistefa, "Kadın direnişinin tarihsel kazanımlarından biri 8 Mart'tır. Dünya Emekçi Kadınlar Günü, erkek egemen sisteme karşı mücadelede uluslararası bir kadın kazanımına dönüşmüştür" dedi.

Rojava devriminin kadınları koruyan yasalarının önemine dikkat çeken Bahar Mistefa, gençlere erkek egemenliğine karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

ŞEHİT KADINLARIN MEZARLARI ZİYARET EDİLDİ
Devrimci Komünist Kadınlar, 8 Mart öncesinde Kobanê'deki Dicle Şehitliği'nde anma gerçekleştirdi. "Kadınlar örgütleniyor, devrimlerini savunuyor" yazılı pankart açan JKŞ üyeleri, saygı duruşunda bulundu, şehit kadınların mezarlarına çiçekler dikti.

JKŞ adına konuşan Xanim İbrahim, "Kadın devrimi ve özgürlük mücadelemiz uğruna şehit düşen kadınların izinde yürüyeceğiz. 'Kadın yapamaz, onların iradesi yoktur' diyenler buradaki şehit kadınlara baksınlar. Her görevi yapabiliriz, yeter ki evlerimizden çıkalım" diye konuştu.

Xanim İbrahim kadınlara, "Erkek egemenliğine karşı mücadele edelim, örgütlenelim, devrimimizi savunalım" çağrısında bulundu.