21 Eylül 2024 Cumartesi

'Kaan Boşnak fiziksel ve psikolojik şiddeti uyguladı'

Yüzyüzeyken Konuşuruz'un solisti Kaan Boşnak, boşanma aşamasındaki Başak Ceylan Torun'a psikolojik ve fiziksel şiddet uyguladı. Hamileyken de şiddet gördüğünü belirten Torun, Boşnak'ın kariyeri nedeniyle susmaya zorlandığını ancak artık sessiz kalmayacağını kaydetti. 

Başak Ceylan Torun boşanma aşamasında olduğu Yüzyüzeyken Konuşuruz'un solisti Kaan Boşnak'ın kendisine uyguladığı şiddete ilişkin ifşada bulundu. Torun'un ardından avukatı aracılığıyla açıklama yapan Boşnak, her şiddet failinin klasik sözleriyle mağdurun kendisi olduğunu iddia etti. 

Torun, maruz kaldığı şiddeti duyururken, basına sızmasın diye susmaya zorlandığını da ekledi. Uğradığı şiddet karşısında artık susmayacağının altını çizen Torun, şu sözleri kullandı:

"Evlendiğimi günden beri uyuşturucu, şiddet, intihar teşebbüsleri ve aldatılma çarkında döndüm durdum. Dövüldüm, hamileyken de dövüldüm, tehdit edildim, aşağılandım, 25 günlük bebeğimle terk edildim. Ben bunca şey karşısında sessiz kalıp, çocuğumu tek başıma büyütmeye çabalarken, sütü kesilen ve 25 günlük loğusa olan bir anneye bunları yaşatıp, o hiçbir şey olmamış gibi konserlerine ve normal hayatına devam etti, bizi yok saydı.

Bütün çabalarıma rağmen bir kere bile çocuğunu ne aradı ne gördü, ne de herhangi bir destekte bulundu. Bundan sonraki süreçte bütün delillerimle mahkeme önünde olacağım. Bunun gibi onlarca ses kaydı, video, fotoğraf ve hastane raporlarımı mahkemeye sunacağım. Sırf basına haber yapılmasın diye hastaneye götürülmediğim için eve kapatıldığımda, çocuğum karnımda üç gün hareket etmedi. Ben çok ama çok zor günler yaşadım. Ve sadece 'o ünlü, aman basın, aman magazin' diye tehdit edildim. Onun kariyeri ve onun itibarı önde tutularak, benim bu yaşadıklarımı normalleştirilmek ve beni susturup bastırmak istediler. Bu saatten sonra şiddet karşısında artık daha fazla susmayacağım."

Başta kadın örgütleri olmak üzere çok sayıda kadın, Torun ile dayanışma içinde olacaklarını, erkek egemen şiddete sessiz kalmayacaklarının altını çizdi.