Kadınlar Antalya'dan seslendi: 'Kutsal Aile'nizi yıkarak geliyoruz

Erkek egemen sisteme karşı birleşik mücadeleye çağıran Antalyalı kadınlar, "Kadınlar örgütlendiğinde, birlikte mücadele verdiğinde dünya değişir" dedi.
Antalya Kadın Platformu'nun çağrısıyla Kanza Parkında buluşan çok sayıda kadın erbaneler eşliğinde, alkış ve zılgıtlarla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde mücadele, direniş ve dayanışma çağrısı yaptı.
Platformun, "Savaşa, sömürüye, yoksulluğa, laiklik ve LGBTİ+ düşmanlığınıza karşı 'Kutsal Ailenizi' yıkarak geliyoruz" pankartını en önde taşıyan kadınlar, "Kadın özgürlük mücadelesiyle barışı örgütlüyoruz, Em bi têkoşîna azadiya jinan aştiyê rêxistin dikin", "Kapitalist sömürüye karşı mücadeleyi büyütüyoruz", "Umut sende, bizde örgütlü mücadelede", "Yaşasın feminist mücadelemiz" ve "Yoksullaştırmaya ve erkek şiddetine karşı yaşamak için feminist mücadeleye" pankartlarını taşıdı.
Kadınlar ayrıca, "Siyasi tutsak kadınlar onurumuzdur", "Yasalar sokakta yazılır", "ILO 190'ı imzala ve uygula", "Halkın iklim kanunu, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamalı", "Kayyum kadın iradesidir, gasbıdır", "Emeğin, özgürlüğün, geleceğin, hayatın için örgütlen", "Katledemediğiniz kadınlar sizden hesap soruyor", "8 Mart'tan Newroz'a barışı örgütlüyoruz", "Jın, jıyan, azadî", "Katilleri değil kadınları koruyun", "Özgür kadını yarattı, özgür kadın da özgür yaşamı yaratacak", "Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz bizim", "Gericiliğe karşı feminist laiklik" sloganlarının öne çıktığı dövizleri taşıdı.
Yürüyüş ve miting alanında gökkuşağı bayrakları dalgalandı.
Cumhuriyet Meydanına sloganlarla yürüyen kadınlar, "2025'i Aile Yılı değil kadın yılı ilan ediyoruz" dedi. Basın metninin Türkçesini Özlem Yavuz, Kürtçesini ise Sipan Satıç okudu. 8 Mart'ın tarihini hatırlatan Yavuz, savaşa, sömürüye, yoksulluğa, laiklik karşıtı politikalara , LGBTİ+ düşmanlığına karşı kutsal aileyi yıkarak mücadeleyi büyüteceklerini kaydetti.
Yavuz, şunları söyledi: "Kadın emeğini görünmez kılan, kadınları yoksullaştıran, güvencesizleştiren ve yaşam hakkını elinden alan, otoriter politikalarınızı kabul etmiyoruz. Kadınların uğradıkları eşitsizlik, ayrımcılık ve sömürüye karşı seslerini daha fazla yükseltebilmeleri, taleplerini alanlarda dillendirebilmeleri için 8 Mart'ın Türkiye'de tüm kadınlar için resmî tatil ilan edilmesini talep ediyoruz. Geçmişten bugüne mücadele ederek, örgütlenerek, direnerek ve dayanışarak dünyayı değiştiriyoruz: Bizi evle, savaşla, yoksullukla ve baskıyla kuşatmaya çalışan erkek egemen sistemin getirdiği eşitsizliğe, baskıya ve bizi susturmaya, haklarımızı gasp etmeye çalışanlara karşı birleşelim, mücadeleyi büyütelim. Kadınlar örgütlendiğinde, birlikte mücadele verdiğinde dünya değişir."
Açıklamanın ardından "Yaşasın 8 Mart", "Yaşasın kadın mücadelesi", "Kadın, yaşam, özgürlük", "Jin, jiyan, azadî" sloganları atılırken, miting halaylarla son buldu.