4 Ekim 2024 Cuma

Kadınlar, avukatlar, sanatçılar Deniz Poyraz davasına çağrı yaptı

Deniz Poyraz'ın katledilmesine ilişkin davanın ilk duruşması 29 Aralık günü İzmir'de görülecek. İzmir 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davaya HDP'lilerin yanı sıra çok sayıda baro, kadın örgütü, sanatçı ve siyasi parti katılacak. Deniz Poyraz Davası adlı Twitter hesabından davaya katılım çağrısında bulunanlar, adalet talebinde bulundu.

Deniz Poyraz'ın katledilmesine ilişkin dava başlıyor. Onur Gencer adlı faşist tetikçinin gerçekleştirdiği katliamın arkasında devletin olduğu gerçeğine işaret edilirken 29 Aralık günü görülecek davanın ilk duruşması için çağrılar yapılıyor.

KESKİN: ANISINA SAHİP ÇIKALIM
İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Deniz Poyraz'ın ırkçı bir saldırgan tarafından katledildiğini hatırlattı. Keskin, "Deniz Poyraz Kürt bir kadın siyasetçiydi. Onun anısına sahip çıkmamız gerekiyor. Bu nedenle Deniz Poyraz'ın hakkını korumak için hukukçular, insan hakları savunucuları, kadınlar, herkesi 29 Aralık'ta İzmir Adliyesi'ne bekliyoruz" dedi.

YILMAZ: YARGILAMA TEK BİR FAİL ÜZERİNDEN OLMAMALI
İnsan Hakları Gündemi Derneği Başkanı avukat Özlem Yılmaz da, Deniz Poyraz davasına katılım çağrısında bulundu. Deniz Poyraz davasının tek bir failin yargılanmasından ibaret olmaması gerektiğine işaret eden Yılmaz, yaşam hakkı ihlalinde devletin yükümlülüğü ve ihmallerinin gözler önüne serilmesinin önemine dikkat çekti.

Deniz Poyraz davasının örgütlenme özgürlüğü açısından önemli dönüm noktası olacağını vurgulayan Yılmaz, davaya katılım çağrısı yaptı.

EREN: DİYARBAKIR BAROSU OLARAK İZMİR ADLİYESİNDE OLACAĞIZ
Diyarbakır Barosu Başkanı avukat Nahit Eren, Diyarbakır Barosu'nun 29 Aralık günü İzmir Adliyesi'nde olacaklarını söyledi. Eren, "Bu siyasi cinayetin bütün yönleriyle açığa çıkması için hukuk mücadelesinde Diyarbakır Barosu olarak yerimizi alacağız" dedi.

SÜRER: KÜRT KİMLİĞİNE YAPILMIŞ POLİTİK BİR SALDIRI
Deniz Poyraz davasına katılım çağrısında bulunanlar arasında sanatçılar da var. Sanatçı Nur Sürer, Deniz Poyraz'ın katilinin yargılandığı davanın takipçisi olacaklarını vurguladı, "Bu cinayet Kürt kimliğine karşı yapılmış politik bir saldırıdır. Deniz Poyraz cinayeti siyasi bir katliamdır" diye konuştu.

SUAVİ: KÜRT OLDUĞU İÇİN BİR FAŞİST TARAFINDAN KATLEDİLDİ
Sanatçı Suavi de, Deniz Poyraz'ın Kürt olduğu için ırkçı bir faşist tarafından katledildiğini söyledi. Suavi, "Bütün insan hakları savunucularını Deniz Poyraz'ın haklarını savunmaya, onu yalnız bırakmamaya davet ediyorum" dedi.

AYTAÇ: BİRLİKTE SAVUNALIM
Avukat Kemal Aytaç, Deniz Poyraz'ın HDP İzmir İl binasına yapılan saldırıda vahşice katledildiğini hatırlattı, "Tüm insan hakları savunucularını, avukat meslektaşlarımızı, dostlarımızı bekliyoruz. Birlikte savunalım" çağrısında bulundu.

ÇEPNİ: KATİLLERDEN HESAP SORALIM
HDP İzmir Milletvekilleri Serpil Kemalbay ve Murat Çepni de kamuoyuna seslendi ve tetikçi Onur Gencer ile emri veren tüm sorumluların yargılanması için davaya katılım ve birlikte mücadele çağrısı yaptı.

HDP Milletvekili Çepni, "İzmir il binamızda katledilen Deniz Poyraz yoldaşımızın davası görülecek. Bu davada deliller katılmaya çalışıldı, bu davada katil aklanmaya çalışıldı ve bu davada katiller gizlenmeye çalışıldı. 29 Aralık'ta görülecek dava hepimizin davası. Buradan tüm halklarımıza, tüm demokrasi güçlerine çağrı yapıyoruz gelin hep birlikte katillerden hesap soralım, gelin hep birlikte Deniz Poyraz yoldaşımızın ideallerine sahip çıkalım" dedi.

KEMALBAY: KATLİAMIN ARKASINDAKİ GÜÇLERİ AÇIĞA ÇIKARALIM
HDP Milletvekili Serpil Kemalbay, 17 Haziran 2021 tarihinde HDP İzmir il binasında yönelik katliam saldırısının münferit olmadığına dikkat çekti. Kemalbay, "Sistemin ürettiği bir katille karşı karşıya olduğumuzu biliyoruz. Hakikatle yüzleşmek ve demokratik bir Türkiye için el birliği içinde Deniz Poyraz katliamının arkasındaki karanlık güçleri açığa çıkarmak için tüm demokratik kamuoyunu, kadın örgütlerini, sendikaları, partileri, kendine insanım diyen herkesi duruşmaya davet ediyoruz" diyerek 29 Aralık günü görülecek davaya katılım çağrısında bulundu.

İZOL: TÜM AVUKATLARI İZMİR ADLİYESİNE BEKLİYORUZ
Urfa Baro Başkanı Av. Mehmet Velat İzol, ırkçı bir saldırıda katledilen Deniz Poyraz davasına sahip çıkmak için İzmir Adliyesi'nde olacaklarını duyurdu, "Tüm hak savunucuları ve avukatları Deniz Poyraz davasına sahip çıkmak için İzmir Adliyesine bekliyoruz" diye konuştu.

ÇAPKURT: KATLİAMIN ARKASINDA GÜÇLERİN ORTAYA ÇIKMASI İÇİN
Deniz Poyraz'ın ırkçı bir saldırı sonucu katledildiğini belirten Kars Barosu Başkanı Av. Fettah Çapkurt, bu katliamın arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılması, karanlıkta kalmaması için tüm insan hakları aktivistlerini, hukukçuları, yaşam hakkına duyarlı tüm kesimleri 29 Aralık günü İzmir 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek bu davanın takipçisi olmaya davet ediyor. Kars Barosu olarak bu davanın tüm aşamalarında yer alacağımızı duyururuz" ifadelerini kullandı.

UÇAR: SORUMLULARIN AKLANMASINA İZİN VERMEYELİM
Ezilenlerin Hukuk Bürosu'ndan avukat Sezin Uçar, 29 Aralık tarihinde katliamın tüm faillerinin yargılanması için İzmir Adliyesi'nde olacaklarını söyledi. Uçar, "Katliamın sorumlularının aklanmasının önüne geçmek için İzmir Adliyesi'nde olacağız. Tüm meslektaşlarımızı, tüm yurttaşlarımızı, tüm insan hakları savunucularını İzmir'e bekliyoruz" çağrısında bulundu.

OTLU: SKM OLARAK 29 ARALIK'TA İZMİR ADLİYESİ'NDE OLACAĞIZ
Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Sözcüsü Çiçek Otlu, Deniz Poyraz Kürt kadın özgürlük mücadelesinin öznesi olduğunu vurguladı. Otlu şu çağrıda bulundu: "29 Aralık 2021 tarihinde İzmir Adliyesi'nde görülecek mahkemesine tüm kadınları, LGBTİ+'ları, adalet arayanları, bu siyasi cinayetin katilinin yargılanmasını isteyenleri, özgürlük ve barış isteyenleri İzmir Adliyesine davet ediyoruz. Sosyalist Kadın Meclisleri olarak 29 Aralık günü İzmir Adliyesi'nde olacağız."