4 Ekim 2024 Cuma

Kadınları ve medeni kanunu hedef alan Ali Edizer görevine geri döndü

Cübbeli fotoğrafları, medeni hukuku hedef alan sözleri ve erkeklere "ikinci eş alın" çağrısıyla tepki topladığı için Güdül’e sürülen Ali Edizer, eski görevine döndü. 

Eski adı GATA olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin başhekim yardımcılığı görevini yürütürken medeni hukuku hedef alan söylemleri nedeniyle tepki toplamasıyla Güdül İlçe Devlet Hastanesi'ne gönderilen Ali Edizer, eski görev yerine döndü.

Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi'nde görev yaparken cübbeli fotoğrafları sosyal medyada yer alan ve medeni hukuku hedef alan sözleriyle gündeme geldikten sonra tepkiler üzerine görevinden alınan Dr. Ali Edizer, Güdül İlçe Devlet Hastanesi'ne gönderilmişti. Edizer, kararın iptali için idari mahkemeye dava açmıştı. Ankara 15. İdare Mahkemesi kararını verdi.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün Edizer'in, Güdül'de görevlendirme işleminin hukuka aykırı olduğunu söyledi. Doktorun yeniden eski hastanesinde görev yapması kararlaştırıldı.

 

Güdül'e veda zamanı.
Bir hukuksuzluk daha izale edildi.
Elbette sizlerin ve sessizlerin duaları bereketiyle 🌹. Hepinizden Allah razı olsun 🌹.
İnşallah sırada GATA'ya dönüş var.

Birikim ve gayretleriyle mücadelemizde büyük payı olan avukat arkadaşlarımı tebrik ediyorum. pic.twitter.com/0b2Dvy10MI

— Ali Edizer (@draliedizer) December 6, 2021

 

Karar sonrası Dr. Edizer, sosyal medya hesabında mesaj paylaştı. Yine şaşırtan doktor, "Güdül'e veda zamanı. Bir hukuksuzluk daha izole edildi. İnşallah sırada GATA'ya dönüş var. Birikim ve gayretleriyle mücadelemizde büyük payı olan avukat arkadaşlarımı tebrik ediyorum" açıklaması yaptı.