21 Eylül 2024 Cumartesi

'Kadınların özgürlük mücadelesini susturamayacaksınız'

Nagihan Akarsel'in katledilmesiyle kadınların susturulmak ve sindirilmek istendiğini kaydeden Adanalı kadınlar, bu saldırılara karşı kadın özgürlük mücadelesini daha da yükselterek yanıt vereceklerini vurguladı. 

Süleymaniye'de katledilen Nagihan Akarsel için Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi ve TJA'nın çağrısıyla Adana'da eylem düzenlendi. 
"Nagihan Akarsel'e sıkılan kurşunlar tüm kadınların bilimsel ve örgütlü mücadelesine sıkılmıştır. Kadınların özgürlük mücadelesini susturamayacaksınız" yazılı pankartın açıldığı eyleme SKM Sözcüsü Çiçek  Otlu, ESP, HDK, Mücadele Birliği, Fatih Öktülmüş Kültür Merkezi, Emekli-Sen ve çok sayıda kişi katıldı. 

Basın metnini okuyan HDP İl Eşbaşkanı Helin Kaya, "Mücadele arkadaşımız Nagihan Akarsel'in katillerinden hesap soracağız" dedi. Akarsel'in ömrünü özgür basına, gazeteciliğe, kadın haberciliğine adadığını her türlü zulüm ve baskıya rağmen gerçekleri yazmaktan bir an olsun vazgeçmediğini hatırlattı. 

"Duruşu herkese ilham olmuş bir kadındı" diyen Kaya, Akarsel'in kadın, gazeteci ve muhalif olmanın ateşten gömlek giymek olduğunu bilse de mücadelesinden bir adım geri atmadığını söyledi. 

Akarsel'in "yeni bir dünya mümkün" diyerek kadın özgürlük mücadelesine olan inancıyla kadınların sesini tüm dünyaya duyurduğunu belirten Kaya, "Nagihan'a sıkılan kurşunlar kadın özgürlük mücadelemize sıkılmıştır" dedi. Kaya, Akarsel'i katlederek susturmaya, sindirmeye çalışanlara verecek cevabın kadın özgürlük mücadelesini daha da yükseltmek olacağını kaydetti. 

Eylem, "Jin, jiyan, azadi", "Kadın cinayetleri politiktir", "Biji tekoşina jina", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganlarıyla sona erdi.