4 Ekim 2024 Cuma

Kandıra'da Garibe için yapılan protestoya soruşturma

Kandıra Hapishanesi'nde katledilen Garibe Gezer'in yaşamını yitirmesinin üzerinden günler geçmesine rağmen bir açıklama yapılmadığını kaydeden HDP Grup Başkanvekili Beştaş, Kandıra'da katliamı protesto eden siyasetçiler hakkında soruşturma açıldığını söyledi. 

Meclis Genel Kurulu'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş söz aldı. Beştaş, Kandıra Hapishanesi'nde katledilen Garibe Gezer hakkında dört gündür soruşturma açılmazken, protesto eylemi yapan siyasetçiler hakkında soruşturma açıldığını kaydetti.

Kandıra Hapishanesi'nde tutulan Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak, Gülser Yıldırım ve onlarca tutsağın alkışlarla Garibe'nin ölümünü protesto ettiklerini ve 24 saat geçmeden haklarında disiplin soruşturması başlatıldığını belirtti.

Garibe Gezer'in ölümünün üzerinden 4 gün geçmesine rağmen tek bir açıklama yapılmadığını hatırlatan Beştaş, "Protesto edenler hakkında soruşturma açılmış. Bu ülkede cinayet işleyenler, intihara sürükleyenler, işkence yapanlar cezasız bırakılıyor, onlara ödül veriliyor. Ona karşı çıkanlar, protesto edenlere soruşturma açılıyor. İktidar grubundan bir izah istiyoruz. Garibe Gezer'e ilişkin hala 3 maymunu oynamaya devam ediyorlar. Asla bu konuda susmayacağız" diye belirtti.

Beştaş, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a miting çağrısına da şöyle yanıt verdi: "Demirtaş'ı sen orada tutuyorsun. Rehin almışsın. Bütün HDP'lileri de rehin almışsın. Herhalde Edirne'de olduğunu unutmuş olacak. Mitingleri çok merak ediyorlarsa Tekirdağ ve Mersin mitingimize baksınlar ve dönüp İstanbul İl kongremize katılan on binlerce insanımıza baksınlar. Mecali kalmayanlar onlardır. Cezaevindeki birine miting çağrısı yapmak, siyasetin bittiği yerdir. Cezaevinde tutulan tüm arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz."

Genel Kurul AKP'li milletvekillerinin konuşmasıyla devam ediyor.