2 Ekim 2024 Çarşamba

Katledilmek istenen Sevda'yla dayanışma

Devran Ergün'ün kendisinden ayrılan kadının gözler önünde katletmek istediğini belirten İHD Batman Şubesi, Sevda'yla dayanışma içinde ve sürecin takipçisi olacaklarını kaydetti. 

Batman'da Devran Ergün, kendisinden ayrılan Sevda Ergün'ü katletmeye çalıştı. Evliliği boyunca sistematik şiddete maruz kalan Sevda, Devran Ergün'ün ölüm tehditlerine maruz kalmış, koruma talebinde bulunup, uzaklaştırma kararı aldırmıştı. 

Devran Ergün, Sevda'yı gözler önünde katletmek istedi. Konuya ilişkin açıklama yapan İHD Batman Şubesi, "Kadınların yaşam hakkına saldırıları besleyen mevcut politikalar; ‘Kadın cinayetleri politiktir' söylemlerini, kadınlara yönelik yapılan her saldırıda doğruluyor. Mevcut hukuk sistemimizde kadınların hayatta kalmak için sığındığı yüce adalet sistemimizin ‘kadın katillerini' ödüllendiren kararları asıl katildir. Kadınların yaşam hakkına yönelik saldırıların önüne geçecek politikaları hayata geçirmekle yükümlü mevcut iktidar İstanbul Sözleşmesi'nden çekilerek kadınların ölüm fermanlarını imzalamıştır! Bir kez daha vurgulamak istiyoruz İstanbul Sözleşmesi Yaşatır."

Açıklama şöyle devam etti: "İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi Kadın Komisyonu ve hak savunucuları olarak en ağır insan hakkı ihlallerinden biri olan yaşam hakkına yönelik yapılan her türlü saldırılara karşı kadınların yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Bu vahim olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."