6 Ekim 2024 Pazar

KCK: KDP gerillaya karşı savaşın içine girdi

Xelîfan'da 7 HPG'linin KDP tarafından katledilmesine ilişkin açıklama yapan KCK, "KDP bu tutumuyla gerillaya karşı savaş içine girmiş bulunmaktadır" dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) özel güçlerinin, Xelîfan bölgesinde Zap Nehri'ni geçmeye çalışan 7 HPG gerillasını katletmesine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "KDP bir gerilla alanından başka bir gerilla alanına geçmek için hareket halinde olan 7 kişilik bir gerilla grubuna Xelifan alanında pusu atarak saldırıda bulunmuştur. Daha önce 3 kişilik bir gerilla grubuna da pusu kurarak saldırmıştı. Hala bu 3 gerillanın akıbeti konusunda bir açıklama yapmamıştır. HPG Xelifan'da saldırıya uğrayan 7 gerillanın şehit edildiğini açıklamıştır. Ayrıca Metina'da 7 Zendura direnişçisi de KDP'nin alanı kuşatmasından yararlanan işgalci güçler tarafından katledilmiştir. KDP bu tutumuyla açıkça Türk devletinin yanında gerillaya karşı savaş içine girmiş bulunmaktadır.

KDP'nin, HPG'nin yaptığı açıklamaya karşı 'gerillanın Xelifan'da ne işi var', diyerek bu saldırıyı üstlendiğini ifade eden KCK, "KDP, 2020 bahar aylarından itibaren gerilla alanlarına yönelik kuşatma harekatı yapmaktadır. Bütün yol hatlarını keserek gerillanın bir alandan diğer alana geçmesini önlemeye, hareket alanını daraltmaya çalışmaktadır. KDP'nin gerillanın Xelifan alanında ne işi var, demesi aslında gerilla güçlerinin etrafındaki kuşatmayı ve gerillalar arasındaki ilişkiyi koparma adımlarının itirafı olmaktadır. Zaten daha önce 3 gerillanın pusuya düşürülmesi, yine 7 gerillaya aynı alanda pusu kurularak saldırıda bulunulması bu kuşatma ve gerillaların hareketini önleme amacının sonuçları olmaktadır. Gerillanın Xelifan'da ne işi var, diyerek aslında gerillaya karşı yürüttüğü saldırıları meşrulaştırmak istemektedir. Bundan sonra da gerilla alanları kuşatılarak, hareket halindeyken pusular atılarak Türk devletinin Kürt Özgürlük Hareketini tasfiye etme saldırılarına destek verileceği anlaşılmaktadır" dedi.

TÜRK DEVLETİ SALDIRILARINDA KDP'NİN TUTUMUNDAN CESARET ALMAKTADIR
Türk devletinin Şengal, Pencevin, Maxmur ve Rojava'ya yönelik saldırılarında KDP'nin bu tutumundan cesaret aldığını belirten KCK, "KDP'nin saldırılarını kendisine meşruiyet ve saldırıları artırma zemini olarak görmektedir. Zaten Avaşin, Zap ve Metina alanlarına yönelik saldırılarını bir koordinasyon içinde yaptıklarını Türk devlet yetkilileri açıkça dile getirmektedir. KDP'nin Türk devleti ile ilişkileri ve bu çerçevede PKK'ye yönelik ortak saldırıları artık tüm Kürt halkına ve Kürdistan'ın 4 parçasındaki halkın mücadelesine ve kazanımlarına zarar vermektedir" diye kaydedildi.

AYDIN VE SANATÇILARA ÇAĞRI
Kürt halkının ve kamuoyunun Kürtlerin varlığını, geleceğini, özgür ve demokratik yaşamını ilgilendiren bu durum karşısında tutumunu açıkça ortaya koyması gerektiğinin altını çizen KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, "Bir Kürt örgütüdür ve belli bir alanda siyasi hakimiyeti vardır, diyerek KDP'nin politikalarına karşı bir tutum konulmazsa sonradan pişman olunacak durumlarla karşılaşılır. KDP'nin TC ile içine girdiği ilişkiler ve bu ilişki temelinde PKK'ye karşı hasmane yaklaşımları ve gerillaya saldırıları karşısında Kürdistan'ın 4 parçasındaki siyasi partilerin yurtsever tutumlarını ortaya koyması gerekmektedir. Kürtlerin siyasi gücünün zayıflamasına yol açacak her durum Kürdistan'ın 4 parçasındaki siyasi güçleri de zayıflatacaktır. KDP'nin gerillaya saldırarak Kürt düşmanlığında öncü Türk devletinin PKK'yi tasfiye saldırılarına destek vermesi karşısında Kürt halkının, vicdanı olan aydın ve sanatçıların harekete geçerek Kürtlerin varlığına ve geleceğine büyük zarar verecek bu durumların önüne geçmesi de tarihi bir sorumluluk ve görev olmaktadır" ifadelerini kullandı.

KCK son olarak "Kürt halkının, aydınların, sanatçıların, Kürt siyasi güçlerinin Kürt halkının yüz yıldır yürüttüğü mücadele içinde edindiği derin yurtseverlik bilinci ve Kürt düşmanlarını tanıma gerçekliğiyle Kürt halkının varlığını, geleceğini tehlikeye atan her türlü politika ve tutumların önüne geçeceğine inanıyoruz" dedi.