7 Ekim 2024 Pazartesi

KDP'nin boşalttığı köylere Türkiye ÖSO çetelerini yerleştirildi

Türkiye, KDP aracılığıyla Federe Kürdistan'da boşalttığı köylere Suriye'den getirdiği ÖSO çetelerini yerleştiriyor. Operasyonlarla kurmak istediği üslerle bölgenin demografik yapısını değiştirmeye çalışan Ankara'ya KDP destek sağlıyor.

Türkiye'nin 23 Nisan'da Federe Kürdistan Bölgesi'ne bağlı Metîna, Avaşîn ve Zap'ta başlattığı saldırılar devam ediyor. Karadan ilerleme kaydedemeyen Türkiye, İHA, SİHA, savaş uçakları ve helikopterlerle Avaşîn bölgesindeki Girê Spî, Tabura Ereban, Girê Sor alanlarını bombalıyor. KDP ile işbirliği içerisinde kendisine yeni alanlar açmayan çalışan sömürgeci Türk devleti, Avaşîn bölgesinde büyük kayıplar verirken, Zaxo'dan Bradost alanına kadar 70'e yakın köyü KDP'nin girişimleriyle boşalttı.

Mezopotamya Ajansı'ndan Erdoğan Altan'ın haberine göre, Zaxo, Amediye ve Duhok kentlerine bağlı yerleşim alanlarına Suriye'den getirilen ÖSO çeteleri ve aileleri yerleştirildi. Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan Afgan mültecilerin de bu bölgeye yerleştirilmek istendiği halk arasında dile getiriliyor.

SİVİL YERLEŞİM ALANLARI BOŞALTILIYOR
Bombardımandan kaynaklı Kanimasi kasabası sınırları içerisinde bugüne kadar 2 bin dönümlük arazi zarar gördü. Halka ait bağ, bostanlar ve meyve ağaçları bilinçli bir şekilde ateşe verildi. TSK'nin SİHA ve İHA'larla yaptığı keşifleri kolaylaştırmak, alandaki hakimiyeti arttırmak için Barzan mıntıkasının Çemço'dan Şeladizêye'ye kadar olan alana MİT tarafından Aziz Veysi komutasındaki paralı Gulan ve Zerawani çeteleri yerleştirildi. Paralı çeteler, yerelden istihbarat toplamak için sivil yerleşim alanlarının boşaltılmasını isterken, bu amaca bağlı olarak Metîna'daki Hiror, Kêste, Çelkê, Deşêş, Serero, Hedine, Binavê, Edinê ve Ore köyleri sürekli bombardıman altında tutuluyor. Behdinan'daki Xelifan mıntıkasında 3 HPG'liye pusu kurarak kaçıran KDP, Metîna ve Kani Masi nahiyesi bölgelerinde de benzer saldırılara başvuruyor.

KDP ARACILIĞIYLA BOŞALTILAN KÖYLERE ÖSO ÇETELERİ YERLEŞİYOR
Türkiye, KDP üzerinden Amediye-Metîna hattını birbirinden koparmak, Metîna alanına bağlı Gavnarkê-Kanimasi hattında Safarya, Ciditke, Bekulke köyleri civarında bulunan tepelere ve Girê Casus'da var olan askeri noktalara yeni takviyeler yaptı, üsler kurdu. Metîna'nın batısında bulunan Çiyaye Spî alanına açılan Sere Metîna'da Banke köyüne de Zerevanî güçleri yerleştirdi. Tüm bu girişimlerin yanı sıra MİT adına ajan çalışması sürdürülüyor.

KDP'nin Zaxo kırsalı Kela Şabanike, Siyare Bena ve Kela Dêrê alanlarına konumlanmasının ardından verdiği istihbarat bilgileriyle Türkiye onlarca kez hava saldırısı düzenledi. KDP ve Türkiye'nin Kandil'i denetim altına alacak noktalara KDP'lilerin yerleştirilmesi planı boşa çıkınca Türkiye, Suriye'den getirdiği ÖSO çetelerini devreye soktu. KDP aracılığıyla Federe Kürdistan'da boşalttığı köylere ÖSO çeteleri ve aileleri yerleştirildi.