21 Eylül 2024 Cumartesi

KGÖ'lü kadınlar Almanya'da yazılama yaptı

KGÖ'lü kadınlar Almanya'da yazılama yaptı, kadınları sokağa çıkmaya çağırdı.

Komünist Gençlik Örgütü'nden (KGÖ) kadınlar Almanya'da yazılama yaptı. Almanya sokaklarına "Frauen kӓmpfen international, gegen Faschismus, krieg und kapital", "Partinin güneşi komünist kadın örgütü", "Jin, jiyan, azadî" yazılamaları yapan KGÖ'lü kadınlar, Ivana Hoffman'ın fotoğrafının yer aldığı MLKP imzalı afiş de astı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle yapılan yazılamalarla kadınlara sokağa çıkma ve faşizme karşı mücadele çağrısı yapan KGÖ Almanya'dan kadınlar, "Özgürlük için, sosyalizm için, kadın devrimi için kadınlar isyanda" başlıklı açıklama yaptı.

2022 yılının sonuna yaklaşılırken kriz, savaş ve şiddetin arttığı belirtildi. Almanya hükümetinin "Putin'e karşı elektrik tasarrufu" adı altında alaycı ifadelerinin hatırlatıldığı açıklamada, "Çalışan kadınların büyük bir kısmı artık kışın kendilerini ve çocuklarını donmaktan nasıl koruyacaklarını bilmiyor" denildi.

Savaş için 100 milyar harcanırken kadın sığınmaevlerinin yetersizliğine işaret edilen açıklamada, ataerkil devletin önceliğinin emperyalist çıkarları için savaş, şirketlere para aktarımı olduğuna dikkat çekildi. İşçi ve emekçilerin, kadınların ay sonunu nasıl getireceklerini düşünürken, büyük sermaye güçlerinin kar üstüne kar ettiği belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Birinci Dünya savaşı günlerinde Clara Zetkin, işçi kadınları anavatanı savunmaya değil, bu ölümcül sisteme karşı savaşmaya çağırdı. Bugün de egemenlerin propagandasına aldanmamalıyız. Aynı gemide değiliz. Düşmanlarımız yönetim katlarında ve hükümet binalarında."

Kadın sığınmaevinde kalmasına izin verilmeyen, polisin ırkçı hakaretlerine maruz kalınarak korunmayan Berlin'de yaşayan Zohra Mohammed Gul'un boşandığı erkek tarafından sokak ortasında katledildiği hatırlatılan açıklamada, kadın katliamlarının münferit olmadığı belirtildi. KGÖ Almanya'dan kadınlar, "Kurtarılmayı umut edemeyiz, bunun için mücadele etmeliyiz" çağrısında bulundu.

25 Kasım günü Zohra, Jîna ve ataerkil kapitalist sistem tarafından katledilen kadınları anmak için sokaklarda olduklarını vurgulayan KGÖ Almanya'dan kadınlar, "Onlara söz veriyoruz: sizin için adaleti sağlayana kadar durmayacağız" dedi.

İran ve Rojhilat Kürdistan'daki ayaklanmaya öncülük eden kadınların kaderlerini ellerine almalarının tüm kadınlara cesaret verdiğine işaret edilen açıklamada, "Gücümüzü, kadınların adalet için verdiği mücadelelerin uzun tarihinden alıyoruz. 25 Kasım'da Almanya'nın çeşitli kentlerinde Clara Zetkin, Rosa Luxemburg, Mirabal kardeşler ve Ivana Hoffmann gibi ölümsüz kadın öncülerimizin izinden sokaklara çıkacağız. Ataerkillik ve kapitalizm karşısında zafere ulaşıncaya kadar mücadeleye devam edeceğimize söz veriyoruz. 25 Kasım'da bu cani sisteme karşı savaş ilan edeceğiz.   Çünkü Rosa Luxemburg'un sloganı bugün her zamankinden daha geçerli: Ya sosyalizm ya barbarlık" ifadelerine yer verildi.