4 Ekim 2024 Cuma

KHK'lere karşı eylem 190. haftasında

OHAL KHK'leriyle haksız ve hukuksuz yeri ihraç edilen kamu emekçilerinin işe iade edilmesi için süren eylemlerin 190.'sında, mücadelenin süreceği vurguladı. 

KESK'e bağlı İzmir Eğitim Sen 2No'l u Şube'nin OHAL KHK'leriyle haksız ve hukuksuz yere ihraç edilenlerin işe iade edilmesi için her hafta yaptığı eylem 190. haftasında. Karşıyaka çarşıda bir araya gelen emekçiler, "Hukuk yok sayıldı, işimiz gasp edildi, oyalama sürüyor, adalet istiyoruz" ve "Oturma eylemimiz 190. haftasında" yazılı pankartlar açıldı. 

Basın metnini okuyan Veysel Beyazadam, intihara sürüklenen KHK'li Fatma Demirel'i andı. Beyazadam, "Hınç kültürüyle beslenen karanlık zihniyet kendisine muhalif gördüğü tüm unsurları yargı ve kolluk eliyle ezmeye devam ediyor maalesef. OHAL şartları kağıt üzerinde kalkmış gibi görünse de hala OHAL kalıntısı olan sözüm ona kanunlarla kıyımına devam ediyor. 375 sayılı KHK'nin geçici 35. maddesiyle onlarca arkadaşımız yargı hükmü olmamasına rağmen geçtiğimiz günlerde işlerinden ihraç edildiler. Bunun yeni bir kıyım biçimine dönüşmesi, zulmünüzün artması kimseye bir yarar getirmez" dedi. 

KHK'lerin derhal iptal edilerek hukuksuzluğun giderilmesini isteyen Beyazadam, şöyle devam etti: "İşlerinden ihraç ettiğiniz kamu emekçilerini işlerine iade edin. Toplumu daha fazla germeden ekonomik olarak yaşam savaşı veren tüm ülke insanını rahatlatın. Biz Kamu Emekçileri Konfederasyonu olarak bunun için alanlarda olmaya devam edeceğiz. Karanlığı aydınlığa dönüştürecek olan hakikat mücadelemize devam edeceğiz. Tüm arkadaşlarımız işlerine iade edilene kadar direnmeye devam edeceğiz. İşimize geri döneceğiz. Yaşasın örgütlü mücadelemiz, yaşasın KESK."