4 Ekim 2024 Cuma

KHK'lı Konuk'un duruşmasına çağrı

KHK ile haksız ve hukuksuz şekilde ihraç edilen Mahmut Konuk'un yarın görülecek duruşmasına çağrı yapan SES, İHD, TİHV, Ankara Düşünce Özgürlüğü Girişimi ve Ankara 78'liler Girişimi, Konuk'un otuz yıl boyunca hak mücadelesi yürüttüğünü kaydetti. 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), İnsan Hakları Derneği (İHD), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Ankara Düşünce Özgürlük Girişimi ve Ankara 78'ler Girişimi, Kanun Hükmünde Kararname  (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen Mahmut Konuk hakkında, "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçlamasıyla açılan davanın yarın görülecek duruşması için basın toplantısı düzenledi.

SES Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, "Duruşmaya çağrı, yargı kıskacındaki Mahmut Konuk yalnız değildir" pankartı asıldı. İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Konuk'un  30 yıldır sendikal ve demokratik haklar mücadelesi içinde yer aldığını ve insan hakları mücadelesi verdiğini hatırlattı. Konuk'un Yüksel Caddesi'nde yaptığı eylemleri hatırlatan Türkdoğan, bu sırada Konuk'un uğradığı polis şiddetine dikkat çekti.

Ankara 54'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığını hatırlatan Türkdoğan, yarın görülecek duruşmaya destek çağrısında bulundu.