23 Eylül 2024 Pazartesi

Kiev açıklarında 900'ü aşkın sivilin toplu mezarı bulundu

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal saldırısı sürerken, başkent Kiev'de yetkililer infaz edilerek katledildiklerinden şüphelendikleri 900 sivilin toplu mezarını buldu.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal saldırısı devam ederken, başkent Kiev'de belediye yetkilileri şehrin açıklarındaki Vablia bölgelerinde 900'ü aşkın sivilin toplu mezarlarının bulunduğunu açıkladı. Yetkililer, bulunan cenazelerin yüzde 95'inin silahla infaz edildiklerini gösteren izler bulunduğunu kaydetti.

Ukrayna ordusu ise Rusya'ya ait sancak gemisi Moskova'yı füzeyle vurarak batırdı. Rus hükümeti, yaşanan olayın ciddi sonuçlarını olacağını ifade etti. Rus Savunma Bakanlığı'nın Ukrayna ordusunun sınırdaki Rus şehirlerine hava saldırısı düzenlediğini ve saldırılara cevap vereceğini duyurması sonrası, 2 gündür Kiev merkezinde patlama sesleri duyulmaya devam ediyor.

Binlerce sivilin mahsur kaldığı Mariupol kentinde ise çatışmalar devam ediyor. Rus ordusunun kuşatması altında günlerdir su, gıda ve ilk yardım gibi temel ihtiyaçlara erişilemeyen Mariupol'de çatışmalar bir enerji santrali ve limanın etrafında yoğunlaştı.

Harkov'da ise Rus ordusu hava saldırısıyla en az 7 sivili katletti.