29 Eylül 2024 Pazar

Kimyasal silaha karşı yarın İstanbul ve Silopi'de yürüyüşler gerçekleşecek

Kimyasal silah kullanımına karşı yarın İstanbul ve Silopi'de yürüyüşler gerçekleşecek. Yürüyüşlerle kimyasal silah kullanımını kamuoyunun gündemine taşıyarak tepki oluşmasını ve oluşturulacak bağımsız heyetlerle bölgede inceleme yapılmasının sağlanmasını amaçlanıyor. Yürüyüşü engellemek için Şırnak genelinde eylem ve etkinlik yasaklanırken, DBP yarın 13.00'te buluşma çağrısı yaptı.

Türk devletinin yenemediği gerillaya yönelik kimyasal silah saldırıları sürüyor. Nisan ayından bu yana Medya Savunma Alanları'nda süren savaş ve çatışmada Türk devletinin 2 bin 467 kez kimyasal silah kullandığı açıklanırken, HPG gerillalarının medya aracılığıyla servis ettiği görüntüler de kimyasal silah kullanımını kanıtladı.

Öte yandan başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar olmak üzere devlet yetkileri kendilerine iftira atıldığını iddia ederken bölgeden kimyasal silah kullanımının sürdüğüne dair görüntüler gelmeye devam ediyor.

Kimyasal silah kullanımına ilişkin Şırnak'ın Silopi ilçesinde ve İstanbul Taksim'de merkezi yürüyüşler düzenlenecek. Silopi'den Habur'a düzenlenecek yürüyüş, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Özgür Kadın Hareketi (TJA) öncülüğünde, İstanbul'daki yürüyüş ise Halkların Demokratik Kongresi (HDK), HDP ve Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) tarafından gerçekleştirilecek.

Yürüyüşlerle birlikte kimyasal silah kullanımını kamuoyunun gündemine getirerek tepki oluşmasını ve oluşturulacak bağımsız heyetlerin bölgede inceleme yapılmasını sağlamak hedefleniyor.

Silopi'deki yürüyüşü engellemek amacıyla Şırnak Valiliği 2 Kasım'dan 6 Kasım 23.59'a kadar kent genelinde her türlü eylem ve etkinliği yasakladı.

Yasağı yok sayan DBP, kimyasal silah kullanımına karşı düzenlenecek yürüyüş için saat 13.00'te Başverimli'de bulunan HDP binası önüne çağrı yaptı.

İstanbul'da ise yürüyüş 15.00'te Taksim'de gerçekleşecek.