1 Ekim 2024 Salı

Kızıl Okyanus LGBTİ+: İsmail'i alacağız

İzmir Kızıl Okyanus LGBTİ+ tutsak edilen İsmail Temel'in adımladığı sokaklardan O'nun gibi barikatın en önünde korkusuzca mücadele edeceklerini kaydetti ve derhal serbest bırakılmasını istedi. 

İzmir Kızıl Okyanus LGBTİ+, Alsancak'ta bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde tutuklanan İsmail Temel'in derhal serbest bırakılması için basın açıklaması yaptı. 

12 Haziran günü PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecride karşı yapılmak istenen Gemlik Yürüyüşü için Kadıköy'de bir araya gelen çok sayıda kişiye polis saldırmış ve işkenceyle gözaltına alınmıştı. Bir gece gözaltında bekletilenler arasında Kızıl Okyanus LGBTİ+ aktivisti İsmail Temel tutuklanmıştı. 

"Baskılar bizi yıldıramaz! İsmail'i alacağız!" yazılı pankart ile yapılan eylemde, Onur Haftası başta olmak üzere sokakları eylem alanına çevirmekten, talepleri haykırmaktan, AKP'ye ve işkenceci polislere direnmekten vazgeçmeyeceklerinin altı çizildi. 

Temel'in İstanbul Sözleşmesi'nin feshine karşı mücadeleden, barınma sorununa karşı mücadelede; kayyum rektörlere ve kayyum siyasetine karşı mücadelede en önde barikat başında olduğu hatırlatılan açıklama, şöyle devam etti: "Bu sokaklar İsmail'in adımladığı, LGBTİ+ mücadelesini umutla ve dirençle büyüttüğü sokaklardı. Biliyoruz ki O'nu tutuklayanlar, O'nun sokaklarda mücadele etmesinden korkuyorlar. O halde biz de İsmail'i O'nun gibi sokakta olarak O'nun gibi barikata karşı en önde olarak alacağız. 

İsmail'i ve lubunyaları gözaltı ve tutuklama saldırılarıyla yıldırma politikaları ilk değil. Toplumsal baskıya, cinsel yönelimimizi ve cinsiyet kimliğimizi yok sayılmasına karşı her türlü ayrımcılığa inat mücadele etmeye, hapishanenin gri duvarlarını renklendirmeye devam edeceğiz."