6 Ekim 2024 Pazar

Kızıltepe'de 1 Eylül yürüyüşüne polis engeli

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 1 Eylül dolayısıyla yapılmak istenen yürüyüş pqolis tarafından engellendi. HDP milletvekili Ebru Günay, yaptığı konuşmada yürüyüşün engellenmesine tepki gösterdi.

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısı ile Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Emek ve Demokrasi Platformu tarafından yürüyüş düzenlenmek istendi. Kızıltepe Öğretmenevi önünde aralarında Mardin Barış Anneleri Meclisi üyeleri ile HDP Mardin Milletvekilleri Ebru Günay ile Pero Dündar'ın da olduğu yüzlerce kişi bir araya geldi. Yürüyüş güzergahı polisler tarafından bariyerler ve zırhlı araçlarla kapatılırken, toplanan kalabalık pankartlar açarak sloganlar eşliğinde açıklama yaptı.

HDP milletvekili Ebru Günay yaptığı konuşmada yapmak istedikleri yürüyüşün engellenmesine tepki gösterdi. Barış taleplerinin hiçbir engel tanımayacağını dile getiren Günay, özgürlük talepleri ile barış yürüyüşünün mutlaka sonuca ereceğini söyledi. İktidarın uygulamaları ile savaş, talan ve rant politikalarını gizlemeye çalıştığını ifade eden Günay, "Bizler savaşa karşı yaşamı, tecride karşı özgürlüğü her yerde savunmaya devam edeceğiz. Bizler savaş politikalarına karşı Suriye'den Libra'ya, Afganistan'dan Irak'a, Afrika'dan Kürdistan'a uygulanan savaş politikalarına barış mücadelesini yükselteceğimize, buradan bir kez daha söz veriyoruz" dedi. İktidarın savaştan, ranttan ve ölümden beslendiğine vurgu yaptığını kaydeden Günay, "Barışın en büyük mimarı, barışın en büyük savunucusu İmralı'da Sayın Öcalan'dır. Sayın Öcalan bu topraklarda barış mücadelesini temsil ediyor. Dolayısı ile gelişecek olan her barış adımında her mücadelenin muhatabı olan barış mücadelesinin muhatabı olan Sayın Öcalan'la tekrardan görüşmeler başlatılmalı" diye konuştu.

Günay, bulundukları her yerde barış mücadelesini vermeye devam edeceklerini ve barış mücadelesinin kazanacağını kaydederek, barış dolu günler diledi.

Günay'ın ardından Emek ve Demokrasi Platformu adına Aydın Aslan açıklama yaptı. Aslan, insan hakları ve demokratik değerlere aykırı tüm uygulamalara karşı barış sürecinin başlatılması gerektiğini dile getirerek, mücadele etmeye sürdüreceklerini söyledi.